Reserveholdet åbner Future cup med et nederlag

Mikkel Ringgaard Jensen — 29.08.2022 14:41

Randers FC’s reserver spillede mandag eftermiddag mod AaB’s ditto. Kampen endte med et 2-1 nederlag på eget græs.

I det dejlige sensommervejr spillede Randers FC’s reservehold kamp mandag eftermiddag. AaB var gæsterne og det viste sig at være god modstand for det lyseblå mandskab fra Kronjylland.

Efter nogle rodede første minutter kom Randers FC bedre i kontrol med spillet efter ti minutter. Kombinationerne kørte fint for et stærkt reservemandskab, og Tobias Klysner fik testet en ung AaB målmand, mens der også var flere andre opspil til Randers FC-chancer. På trods af lovende takter fra Randers FC-mandskabet, er det AaB der slår først på måltavlen.

Bolden blev spillet på kanten i AaB’s højreside, og et indlæg havnede for fødderne af Oliver Ross. Afslutningen blev rettet af og ender uden for rækkevidde af målmand Aleksandar Stankovic, der blev hentet i sidste uge. 1-0 til AaB efter knap 25 minutters spil. Kort tid efter havde de lyseblå muligheden for at komme på omgangshøjde med de bolsjestribede, men skarpheden svigter for anfører Nicolai Brock-Madsen.

I bagkæden spillede rutinerede Daniel Høegh med skiftende unge Randers FC-talenter omkring sig. Han var positiv over de unges spil i kampen:

- Det er spillere med godt gå-på mod og som gerne vil give den en skalle. Jeg synes noget af det vigtigste i sådan en kamp er, at de bringer noget energi til holdet. Det er godt at se at vi har så mange lovende unge spillere på holdet, siger midterforsvaren.

Holdet fortsatte efterfølgende med at skabe chancer, størst inden pausen til Edgar Babayan. Tobias Klysner spillede bolden skråt tilbage i feltet, men afslutningen overplaceres en smule. Randers FC-spillerne kommer ikke nærmere en udligning i 1. halvleg, og derfor må holdet gå til pause bagud med et enkelt mål.

Kampbilledet i starten af anden halvleg lignede det inden pausen. Randers FC havde bolden mest og specielt Mads Enggård, der netop har forlænget sin kontrakt med klubben, lå og flyttede bolden flot rundt fra den centrale midtbane.

På trods af det positive kampbillede var det alligevel AaB, der fik scoret kampens andet mål. Rutinerede Jakob Ahlmann blev nedlagt i feltet, og så pegede kampens dommer på pletten. Kasper Kusk scorede sikkert til 2-0 fra de 11 meter – 2-0 til AaB. Her var der spillet en time.

Randers FC-træner Rasmus Bertelsen gav som altid en masse unge spillere chancen for at vise sig frem. En af dem var den nyslået U17-landsholdsspiller Laurits Pedersen, og han fik en rolle ved reduceringen til 2-1. Her lagde han ligger bolden ind i feltet, hvor Nicolai Brock-Madsen header den ned for fødderne af Mikkel MP. Højrefoden på læderet og så blev der reduceret, mens der stadig er masser af tid tilbage på uret.

Efter scoringen pressede Randers FC for en udligning. Tobias Klysner testede nok engang AaB keeperen fra kanten af feltet, Nicolai Brock-Madsen havde et hovedstød på stolpen og Edgar Babayan sparkede et frispark på overliggeren. De lyseblå havde i perioder presset AaB helt tilbage i eget felt, men den sidste skarphed manglede i feltet.

Sidste mulighed for mål falder til Edgar Babayan lige indenfor feltet. Et indlæg fra Laurits Pedersen får lov at passere hen til kantspilleren, men afslutningen blev ikke placeret yderligt nok i målet. Det sluttede desværre her, og det blev til et nederlag ved den første kamp i Future Cup.

Efter kampen var forsvarsgeneral Daniel Høegh glad for at få noget spilletid i benene:

- Det var dejligt med noget spilletid. Holdet i dag består hovedsageligt af spillere der ikke har spillet så meget, så det er dejligt at få nogle minutter i benene. Det handler om at komme ind i rytmen og få gang i relationerne.

Næste kamp i turneringen er onsdag den 21. september kl. 13:00. Den kamp spilles også på Cepheus Park i Randers.