Joel Kabongo indstiller karrieren

Martin Albrechtsen — 01.08.2022 11:59

En knæskade tvinger blot 24-årige Joel Kabongo til karrierestop.

Joel Kabongo har kæmpet en kamp for at komme tilbage på fodboldbanen. Læger i både Brøndby IF og Randers FC, fire operationer og massevis af genoptræning har desværre ikke kunnet redde knæet, hvorfor en lovende fodboldkarriere nu slutter alt alt for tidligt. 24-årige Joel Kabongo har nu modvilligt erkendt, at han må indstille karrieren.

- Det er sindssygt hårdt at sige farvel til fodbolden. Jeg er vågnet op hver dag og har håbet på, at det blev bedre, og at jeg ikke skulle gå i seng med smerter. Jeg har virkelig håbet på miraklet, men det er ikke kommet. Jeg bliver nødt til at tænke på mit eget helbred, så jeg kan leve et normalt liv sammen med min familie. Derfor har jeg truffet denne hårde beslutning, fortæller Joel Kabongo.

Joel Kabongo har bøvlet med sit højre knæ siden 2019, hvorfor der heller ikke har været mange spilleminutter de sidste tre år for midterforsvareren. Alligevel var han optimistisk og troede på, at han kunne få kickstartet karrieren i Randers FC. Nu må Kabongo i stedet lægge støvlerne på hylden og sande, at fodboldkarrieren er slut.

- Det er virkelig gået op for mig nu, at der var længere vej tilbage, end jeg troede. Jeg har haft blod på tanden, men på et eller andet tidspunkt må man også sige til sig selv, at jeg har gjort alt, hvad jeg kunne i de tre år. Jeg har virkelig prøvet med god hjælp fra Brøndby og Randers FC, men nu er jeg nødt til at trække stikket, udtaler Kabongo og fortsætter;

- Nu trækker jeg mig tilbage fra fodbolden, og så skal jeg finde ud af, hvor jeg står henne. Men jeg skal jo nok ud at opleve noget andet end fodbold. Det glæder jeg mig også til. Der skal nok være noget spændende derude, men det bliver specielt for mig, understreger Joel Kabongo.

Sportslig direktør i Randers FC, Søren Pedersen, begræder Joel Kabongos karrierestop, og at parterne nu er nødsaget til at ophæve kontrakten og samarbejdet. Kronjyderne havde håbet på at kunne få midterforsvareren klar og få glæde af hans store potentiale, men det er i stedet blevet til blot to kampe og otte minutters spilletid for Kabongo i Randers FC-trøjen.

- Vi er ærgerlige over, at Joel ikke er lykkedes med at komme ovenpå den skade, som han har haft. Det er selvfølgelig allermest synd for Joel selv, fordi det er barskt i så ung en alder ikke at være i stand til at spille fodbold. Selvfølgelig er det også ærgerligt for os, fordi vi havde håbet på, at vi kunne få ham klar og få glæde af det store potentiale, som han har. Men det er allermest synd for Joel, at hans drømme bliver knust, siger Søren Pedersen, sportslig direktør i Randers FC.

Joel Kabongo, der er noteret for to kampe for Randers FC og 18 kampe for Brøndby IF, stopper med øjeblikkelig virkning i Randers FC.