Lars Rønbøg, Getty Images

Alexander Simmelhack forlader Randers FC

Kristian Fredslund — 24.06.2022 08:01

U17-ligaens topscorer Alexander Simmelhack stopper i Randers FC.

For et år siden skiftede målfarlige Alexander Simmelhack fra FC Roskilde i den næstbedste række til Randers FC på en 3-årig DBU-ungdomsaftale. Siden da har han udviklet sig til at blive RFC topscorer i landets bedste U17-række og blive ungdomslandsholdsspiller for det danske U17-landshold, som han i maj måned var med til EM i Israel.

Nu skilles den talentfulde 16-årige angribers og Randers FC’s veje dog.

- Via sin agent har Alexander udtrykt ønske om at forlade Randers FC. Da han som 15-årig kom til fra Sjælland, blev der naturligvis lagt vægt på at følte han sig ikke til rette i Randers, så havde han mulighed for at komme ud af aftalen. Den mulighed, som var tiltænkt et socialt hensyn, er nu blevet udnyttet til at komme væk fra Randers FC og videre til en anden klub. Det er vi utroligt ærgerlige over, da vi kun har oplevet, at Alexander har været tilpas her såvel på som uden for banen, hvilket der også er brugt mange kræfter på, da Alexander har været en højt prioriteret spiller, som på trods af sin unge alder har trænet en del med Superligaholdet, siger sportsdirektør Søren Pedersen og fortsætter:

- Vi er utroligt skuffede over forløbet, da det aldrig har været ånden i aftalen, at der kunne skiftes af sportslige eller økonomiske hensyn. Skuffelsen må dog ikke overskygge, at vi har fået skabt et rigtigt godt talentudviklingsmiljø med en masse dygtige spillere, som vi glæder os til at udvikle videre på.
 
Alexander Simmelhack nåede at få 3F Superliga-debut for Randers FC, da han i forårssæsonen fik to indhop mod henholdsvis Viborg FF og AaB.