Optakt: OB - Randers FC

Andreas Nielsen — 18.05.2024 09:41

Søndag klokken 14.00 ruller 3F Superligabolden igen, når Randers FC på udebane møder OB i endnu et spændende opgør.

Det var en fantastisk hjemmekamp de fremmødte tilskuere fik på et solbeskinnet Cepheus Park onsdag aften. Randers FC tog en vigtig 1-0 sejr over Viborg FF på et klassemål af Mohammed Fuseini, et mål der også blev kåret som rundens mål i 30.spillerunde. Med sejren er vi sikret en ny sæson i 3F Superligaen og Rasmus Bertelsens mandskab kan nu sætte alle sejl ind på at jagte syvendepladsen, der giver adgang til Europa-playoffkampen mod tredjepladsen fra mesterskabsspillet. Det første skridt skal tages søndag klokken 14.00 i Odense, hvor et nedrykningstruet OB mandskab venter.

Statistisk set

Randers FC har statistisk set en blandet historik i Odense, hvor det er blevet til 7 sejre, 7 uafgjorte og 15 nederlag i 29 kampe. Randers FC er dog ubesejret i de seneste tre opgør i Odense, hvor det er blevet til 2 uafgjorte og 1 sejr. Sæsonens tidligere møde med OB var i sæsonåbneren, et opgør der endte 2-2 med en dramatisk afslutning.  Randers FC fik udlignet dybt inde i overtiden, hvor Patrick Carlgren i ren angriberstil var tæt på at halvflugte bolden i kassen. En afslutning som Hugo Andersson kunne følge op og udligne til 2-2 til stor jubel for de medrejsende Randers FC fans. I vores seneste møde med OB i kvalifikationsspillet, spillede vi igen 2-2. Denne gang var det Mads Enggård, der dukkede op i overtiden og kunne sende bolden i mål.

Fokus på OB

OB går ind til opgøret under nedrykningsstregen, hvor de har tre point op til Lyngby BK på tiendepladsen. OB fik en tiltrængt 2-1 sejr i torsdagens udekamp mod Hvidovre IF. Udekampene er også der, hvor OB har hentet størstedelen af deres point. 26 ud af de 29 point er hentet på udebane, mens de på hjemmebane er uden sejr i hele sæsonen. Den seneste hjemmesejr faldt den 26. maj i sidste sæson mod AC Horsens. Det må derfor siges at være et OB-mandskab, der vil være yderst motiveret for at hente tre point i søndagens opgør, både i jagten på overlevelse og for ikke at gennemføre sæsonen uden en eneste sejr på hjemmebane.

En af de spillere, der har været et lyspunkt for OB, er angriberen Luca Kjerrumgaard, som er trådt i karakter gennem de seneste kampe. Den 21-årige angriber har scoret tre mål i de seneste tre kampe, en stime han helt sikkert vil forsøge at bygge videre på i søndagens opgør. Selvom OB-defensiven har haft det svært i denne sæson, er det værd at fremhæve 17-årige Tobias Slotsager, der har vist sig flot frem og bidt sig fast i det fynske midterforsvar. Her har han til trods for sin unge alder været en lederskikkelse for OB og en spiller, der ikke er bange for at gå forrest. Unge Slotsager var ligesom Mads Enggård også på den prestigefyldte Goldenboy-liste, hvilket vidner om hans kvaliteter.

Randers FC må til søndagens opgør undvære Lasso Coulibaly, der efter sit gule kort mod Viborg FF er i karantæne. OB har ligeledes midtbanespilleren Tom Trybull i karantæne.

Kampens dommer er Lasse Læbel Graagaard, med Jørgen Daugbjerg Burchardt i VAR-rummet.

Fun facts:

  • Med en topfart på 35 km/t  har Mohammed Fuseini og Lasso Coulibaly den højeste topfart for Randers FC i sæsonen.
  • Wessel Dammers er med 87,3% den Randers FC med flest succesfulde afleveringer. Hollænderen har lavet 1726 afleveringer i sæsonen.
  • Oliver Olsen er den mest bolderobrende spiller for Randers FC, med 37 bolderobringer i sæsonen, hvilket placerer ham på en syvendeplads i 3F Superligaen.