Randers FC henter Christian Østergaard på en 3-årig aftale

Martin Albrechtsen — 09.07.2024 15:30

Det 19-årige forsvarstalent Christian Østergaard vender hjem til Randers FC efter tre år i Wolfsburg

For tre år siden solgte Randers FC talentfulde Christian Østergaard til VfL Wolfsburg for et større beløb. Trods et succesfuldt ophold, hvor han bl.a har båret anførerbindet for både Wolfsburgs U17- og U19-hold, fik han ikke forlænget sin aftale med Bundesligaklubben denne sommer. Det har åbnet op for, at Randers-drengen, der stammer fra moderklubben Dronningborg Boldklub, nu vender hjem til det kronjyske på en 3-årig aftale.

- Vi skriver med Christian Østergaard, fordi vi synes, han er en spændende spiller med et stort potentiale. Han har haft en succesfuld tid på en større adresse i Wolfsburg, hvor han har spillet en stor rolle på deres U17- og U19-hold med bl.a. anførerbindet for begge ungdomshold. Nu fik vi så muligheden for at hente ham hjem til Randers, hvor vi skal have ham til at fungere på et Superliga-niveau, fortæller sportsdirektør Søren Pedersen.

- Christian er en dygtig fodboldspiller og har været dygtig hele vejen op gennem talentsystemet. Han er en rigtig Randers-spiller, som er hårdtarbejdende. Derudover har han et godt blik for spillet og en fin fod. Planen er, at han skal gå ind og konkurrere med de andre om at få spilletid i Superligatruppen, og så har vi også mulighed for at bruge ham på vores U19-hold, siger Søren Pedersen.

Hovedpersonen selv er henrykt over at have skrevet under med Randers FC.

- Det er virkelig fedt. Selvom jeg har været ude at snuse til udlandet, har det altid været i baghovedet, at jeg gerne ville hjem på et tidspunkt og spille for Randers FC. At muligheden så er opstået nu, det er jeg meget glad for, og jeg er glad for hele den måde, klubben har håndteret det på. Der har været en god dialog. Så jeg er super glad for at skrive under og er egentlig bare spændt på, hvad fremtiden bringer, fortæller en glad Christian Østergaard.

Christian Østergaard skiftede som 16-årig til Wolfsburg. Tre år senere er det en betydeligt mere moden udgave af ham, der vender hjem til Kronjylland.

- Det er en meget mere moden udgave af Christian Østergaard, der vender tilbage til Randers. Jeg er stadig en ung spiller, men mit udlandsophold har givet mig hår på brystet. Der har været mange gode oplevelser i udlandet, som har gjort mig godt både på det mentale plan, men også på det fodboldmæssige plan, siger Christian Østergaard og fortsætter;

- Jeg vil gerne gøre mig gældende i Superliga-truppen. Det er 100% derfor, at jeg kommer hjem. Det er for at spille. Jeg ved, at der er konkurrence, når man kommer som ung, men jeg er klar på det, og jeg tror på mig selv. Jeg ved, hvordan mit niveau er. Jeg er sikker på, at jeg på et tidspunkt kan gå ind at spille, og det er også det, jeg er kommet hjem for, udtaler Christian Østergaard.

Christian Østergaard er med i truppen til onsdagens træningskamp hjemme mod polske Arka Gdynia.

Fakta:
Navn: Christian Erbo Østergaard
Født den 13. april 2005 (19 år)
Højde: 1,87 m
Position: Central forsvarsspiller
Tidligere klubber: Dronningborg Boldklub, Randers Freja FC, VfL Wolfsburg

4 U19-landskampe for Danmark, 4 U18-landskampe for Danmark, 2 U16-landskampe for Danmark.