1-0 sejr over Lyngby i forårets første hjemmekamp

Andreas Nielsen — 23.02.2024 21:15

Randers FC fortsatte de gode takter fra Hvidovre, hvor Rasmus Bertelsens mandskab fredag aften tog en vigtig 1-0 sejr over Lyngby BK foran 4457 tilskuere på Cepheus Park.

Det var en kamp, der lige skulle finde sit fodfæste i de første 10 minutter, hvor begge mandskaber forsøgte at være bolddominerende. Det var dog ikke, fordi chancerne stod i kø.

Der skulle vi først frem til det 20. minut, før Randers FC-offensiven begyndte at røre på sig. Først fik Lasso Coulibaly sendt en afslutning afsted fra kanten af feltet, og kort efter kunne selvsamme Coulibaly sende den lynhurtige Mohammed Fuseini i dybden, men den ghanesiske angribers skud gik desværre snert forbi stolpen.

Chancerne stod nærmest i kø frem mod pausen for Randers FC, hvor Daniel Høegh fik headet bolden lige over mål på et godt slået hjørnespark af Simen Nordli. Kort før pausen faldt kampens absolut største mulighed, og i en nærmest triple chance burde den have stået 1-0. Først en skæv afslutning fra Odey, så til Nordli og til sidst Odey igen, men bolden ville ikke ind, og dermed stod det stadig 0-0 ved pausen.

Randers FC kom godt ud til 2. halvleg, hvor de gode takter fra første halvleg fortsatte, og i det 47. minut kunne John Björkengren teste David Jensen i Lyngby-målet. Mohammed Fuseini ville også lege med, og efter et par gode træk kunne han sende endnu en afslutning snert forbi mål.

Lyngby skulle også stemple ind i 2. halvleg og var 8 minutter inde tæt på at kunne bringe sig på 0-1 med deres blot anden afslutning i kampen. Tochi Chukwani modtog bolden i et cutback, men heldigvis manglede den sidste skarphed for U-21 landsholdsspilleren.

Men i det 59. minut kom forløsningen, da Oliver Zandén sendte et indlæg afsted, og med to afretninger fra Lyngby-forsvaret fandt bolden vej til netmaskerne og dermed 1-0 til Randers FC. Fuldt fortjent efter de mange chancer. Lyngby forsøgte at svare igen og kom også mere på bolden. Det udmøntede sig i to gode chancer, hvor Patrik Carlgren med to fantastiske redninger endnu engang beviste, hvorfor han er blandt 3F Superligaens bedste målmænd.

I det sidste kvarter blev Wessel Dammers sendt på banen i stedet for Stephen Odey for at bringe mere fysik og få kørt sejren sikkert i hus. Udskiftningen betød også, at Randers FC gik over til 3-5-2 formation med Lasso Coulibaly og Mohammed Fuseini helt fremme. Björn Kopplin og Tammer Bany blev også bragt i spil i slutningen. Begge spillere havde flere gode situationer på venstre siden, hvor særligt Tammer Bany fik vundet flere vigtige frispark. Lyngby forsøgte sig med et stort pres til sidst og var også tæt på med en flugter inde i feltet, men heldigvis gik bolden over mål.

Mere blev det ikke til, og dermed har vi fået en fantastisk start på foråret, hvor vi fortsat er ubesejret i 2024 med to sejre på stribe. Næste kamp i 3F Superligaen er søndag den 3. marts klokken 14.00 på udebane i Viborg.

Vi håber at se en masse Randers FC-fans i udebaneafsnittet, så vi sammen kan ride videre på sejrsbølgen.

Kampfakta:

Randers FC - Lyngby BK

58. minut Magnus Jensen(selvmål) 1-0.

Kampens spiller: Simen Bolkan Nordli

Gule kort: Tobias Storm, Wessel Dammers, Parfait Bizoza

Tilskuere: 4457

Startopstillingen mod Lyngby BK: Patrik Carlgren - Mikkel Kallesøe, Daniel Høegh, Hugo Andersson, Oliver Zandén(82. Björn Kopplin) - Lasso Coulibaly(90. Oliver Olsen), Mads Enggård, John Björkengren, Simen Nordli(82. Tammer Bany) - Stephen Odey(76. minut Wessel Dammers), Mohammed Fuseini(90. Muamar Brajanac).

Bænken: Oskar Snorre, Bjorn Kopplin, Oliver Olsen, Wessel Dammers, Sabil Hansen, Mads Albæk, Mike Themsen,  Muamer Brajanac, Tammer Bany.