Optakt: Hvidovre IF - Randers FC

Andreas Nielsen — 03.04.2024 08:03

Søndag den 7. april klokken 14.00 skal Randers FC en tur til Pro Ventilation Arena, hvor Hvidovre IF venter i 2. runde af kvalifikationsspillet.

Det var en fantastisk præstation, da Randers FC i søndags gav et ordenligt påskeæg, da Lyngby blev besejret med tenniscifrene 6-2, hvor bl.a. Mohammed Fuseini blev hattrickhelt. Søndag klokken 14:00 skal der bygges videre på de gode takter, når Randers FC skal en tur til Sjælland og postnummer 2650, hvor Hvidovre IF venter. Søndagens sejr over Lyngby var også første gang Randers FC har formået at score 6 mål i en 3F Superliga-kamp. De tidligere mest målrige kampe på Cepheus Park var 5-0 mod AaB i 2007, hvor Thomas Dalgaard lavede hattrick og en 5-1 sejr over AC Horsens i 2009.

Søndagens kamp mod Hvidovre bliver det tredje møde mellem de to klubber i sæsonen. Sæsonens første møde endte 2-2, hvor Filip Bundgaard og Simen Bolkan Nordli kom på måltavlen. Mens klubbernes seneste møde var i forårspræmieren tilbage i februar, hvor Randers FC efter at have været bagud 1-0 kunne tage en 1-3 sejr med hjem til Kronjylland efter tre mål i 2. halvleg af Lasso Coulibaly, Mohammed Fuseini og Simen Bolkan Nordli. De tre offensive spillere går ind til kampen med mål i støvlerne, efter de alle tre kom på måltavlen i kampen mod Lyngby BK.

Fokus på Hvidovre IF
Hvidovre IF fik også sat gang i kvalifikationsspillet i søndags, hvor de på udebane mod Viborg FF tabte 3-1. Til trods for at oprykkerne indtager 3F Superligaens sidsteplads, har holdet fra 2650 leveret en række gode præstationer i foråret indtil videre. Her har Per Frandsens mandskab taget en 2-4 sejr over Lyngby og var blot sekunder fra tage en hjemmesejr over Viborg den 25. februar, hvor et langskudsdrøn fra Ibrahim Said gjorde at det endte i 2-2.

En af de spillere, der har gjort en forskel i foråret, er lejespilleren F.C. København, Thomas Jørgensen, der siden ankomst i januar har været en vigtig spiller for Hvidovre IF. Selvom det kan ikke ses på mål og assist kontoen har den 18-årige midtbanespiller været en toneangivende spiller for oprykkerne, hvor han også har haft tredje sidste fod på flere af målene. En anden spiller, der er værd at holde øje med, er Lirim Qamili, der i seneste optakt mod Hvidovre også blev fremhævet efter en god opstart i træningskampene. Den form har den nordmakedonske landsholdsangriber taget med ind i foråret, hvor han har scoret 3 mål i de første 6 kampe i 2024. 

Hvidovre IF må til søndagens opgør undvære Martin Spelmann, der sidder ude med karantæne. Dommeren i søndagens opgør er Lasse Læbel Graagaard, med Jørgen Daubjerg Burchardt i VAR-vognen.

Vi håber at se en masse Randers FC-fans i udebaneafsnittet, så vi sammen kan bygge videre på søndagens 6-2 sejr over Lyngby. Hvis du er forhindret kan kampen ses på TV3 Sport/Viaplay og følges på Amtsavisen.dk eller hos Radio Alfa.

Fun Facts:

- Med 4,48 expected goals mod Lyngby skabte Randers FC det højeste non-penalty xG tal i 3F Superligaen siden 2019.

- Mohammed Fuseini blev med sit hattrick i søndagens kamp den ottende spiller til at score hattrick for Randers FC i 3F Superliga historien. Seneste hattrick var Vito Hammershøj Mistrati tilbage i 2020 mod Esbjerg FB. 

- Randers FC befinder sig på en 4.plads over flest afslutninger i sæsonen, hvor det er blevet til 295 afslutninger. Dette er kun overgået af F.C. København, FC Nordsjælland og FC Midtjylland.

Vi har samlet al nødvendig faninformation til dig, der tager turen til Hvidovre for at støtte de lyseblå.

Husk, du allerede nu kan købe billet til hjemmekampen mod OB fredag den 19. april klokken 19.00. Du finder din plads på Cepheus Park her - https://billet.randersfc.dk/