Mads Enggård er bedste dansker på Golden Boy-listen

Martin Albrechtsen — 15.04.2024 12:21

Mads Enggård er som nummer 56 bedste dansker på den nye Golden Boy-liste, som toppes af Lamine Yamal fra Barcelona

Golden Boy-listen, som har eksisteret siden 2003, er synonym med de største talenter i fodboldeuropa.  

Og denne gang er vores helt eget stortalent, 20-årige Mads Enggård, at finde som bedste dansker på den prestigefyldte liste sammen med 99 andre stortalenter i europæisk fodbold.

Jude Bellingham fra Real Madrid modtog prisen som årets Golden Boy, sidst prisen blev uddelt. Nu er den nye liste så kommet, baseret på præstationer fra perioden 3. oktober 2023 til 27. marts 2024, hvor Lamine Yamal fra Barcelona topper listen. Joâo Neves fra Benfica er nummer to, mens Alejandro Garnacho fra Manchester United er nummer tre. 

Mads Enggård er som bedste dansker placeret som nummer 56 på listen, og det er noget, som midtbanetalentet er meget stolt af. 

- Jeg fik egentlig lidt et chok, da folk kom og sagde tillykke til mig, fordi jeg ikke selv havde set det. Men da jeg så det, blev jeg bare sindssygt stolt. Jeg er meget stolt over at få den anerkendelse og være på den fornemme liste, fortæller en glad Mads Enggård.

- Det er selvfølgelig stort at være på den her Golden Boy-liste. Det var ikke noget, jeg havde regnet med på nogen måde. Så det er da en dejlig nyhed at have fået. Det er jeg rigtig glad for, siger den talentfulde midtbanespiller.

Mads Enggård lægger ikke skjul på, at han har ambitioner om at blive en endnu bedre fodboldspiller og skifte til en endnu større adresse én dag.

- Mit mål er at blive den bedst mulige fodboldspiller, som jeg kan blive med de kvaliteter, jeg har. Selvfølgelig har jeg ambitioner om at komme til nogle endnu større adresser en dag. Måske en top-5 liga, hvis jeg er heldig. Men lige nu er mit fokus på Randers FC, understreger Enggård.  

Der er "kun" tre danskere på Golden Boy-listen, og det er værd at bemærke, at den tidligere Randers FC-spiller og lokale Randers dreng, Filip Bundgaard, der skiftede til Brøndby IF for et rekordstort beløb i januar, er nummer 67 på listen. Det må alt andet end lige være et skulderklap til talentudviklingen i Randers FC. Tobias Slotsager fra OB er med på listen som nummer 74.

Se den fulde Golden Boy-liste her.

Enggård håber på mange tilskuere til fredagens hjemmekamp mod OB
Mads Enggård er utrolig glad for den opbakning, som han og holdkammeraterne har oplevet på det seneste fra Randers FC-fansene. Nu håber han, at mange fans og tilskuere vil bakke holdet op til fredagens hjemmekamp mod OB på Cepheus Park Randers med kampstart kl. 19.00.

- Vi har vist underholdende fodbold på det seneste. Vi laver mange mål og kommer til mange chancer. Nu har støtten været rigtig god. Senest i Vejle, hvor der var sindssygt mange Randers FC-fans, og det betyder bare meget for os. Det løfter én, når man kan høre fansene. Derfor håber vi også, at der vil komme mange fans på fredag.

Du kan købe billet til fredagens hjemmekamp her: https://billet.randersfc.dk

Mads Enggård er sponsoreret af Scanditek IT Solutions