U17 avancerer til kvartfinalen i pokalen

Mikkel Ringgaard Jensen — 24.11.2022 10:25

I en svær udekamp spillede Randers Freja FC sig videre i årets pokalturnering. Læs hvordan det gik til herunder.

U17 skulle tirsdag aften forsøge at spille sig videre til pokalturneringens kvartfinaler. Modstanderen var FC Djursland, som lige var rykket op i U19-liga 1 efter en flot efterårssæson. Hjemmeholdet kom med en god stime af kampe i træk uden nederlag, og det var et Djursland mandskab, som skulle vise sig vanskelige at dirke op.

Svær første halvleg

Kampbilledet var meget tydeligt det meste af første halvleg, hvor Randers-spillerne skulle forsøge at finde plads igennem et kompakt hjemmehold. Bastian Andersen var tæt på allerede efter fem minutter, men undersiden af overliggeren reddede forsøget. Efter et kvarters tid fik angrebsmakker Andreas Riiser bolden i nettet efter fine Randers kombinationer, men målmanden fik et frispark i situationen. Ellers var det rigtig meget lige ved og næsten for gæsterne og efter en halv time kom muligheden så til FC Djursland. Hjemmeholdet erobrede bolden på egen halvdel, og målmand Arian Omarkheil var langt ude af Randers målet. En afslutning langt udefra krævede en flot redning af Arian Omarkheil, så Randers Freja FC kunne gå til pause med 0-0. Cheftræner Michael Ravn var tydelig omkring hvad der fungerede og ikke fungerede i første halvleg.

- Vi fik sat rigtig mange gode kombinationer i spil i vores opbygningsspil frem til den sidste 1/3 af banen. Vi havde for få situationer, hvor vi kom til indlæg og kom ind bagved deres bagkæde. Jeg så gerne at vi lavede et hårdere genpres og havde mere aggressivitet for at vinde returboldene i deres felt. Det kunne have skabt flere farlige situationer, siger Michael Ravn

Endelig forløsning

Anden halvleg bød på et endnu større Randers pres. Især venstresiden med Emil Kjer og Magnus Kahr lykkedes mange gange med gennembrud og indlægsspil. Efter 60 minutter kom den forløsende scoring for gæsterne. Efter et flot indlæg af Magnus Kahr kunne Bastian Andersen på powerful vis pande bolden ind bag FC Djurslands målmand. Randers Freja FC havde flere chancer på både på dødbolde, indlæg og efter kombinationsspil. Kort efter 1-0 scoringen viste Gustav Dahlerup gode kombinationsfærdigheder, og han fandt Emil Kjer i et bandespil, men afslutningen strøg lige forbi stolpen. Flere mål kom der ikke i opgøret, og Randers-holdet sikrede sig dermed pladsen videre i turneringen. Cheftræneren havde efter kampen ros til både hjemmeholdet og eget mandskab:

- Djursland spillede deres chance godt, og de havde ting med sig, som gjorde kampen åben. Jeg er glad for at vi bevarede roen og tålmodigheden. Vi skulle bruge mange chancer for at få den første scoring, men vi blev ved med at arbejde hårdt for tingene. De få gange Djursland fik kontra blev der sprintet retur, så vi fik afværget de situationer der kunne opstå, afrundede Michael Ravn.