Udmelding fra Randers FC vedrørende udebaneafsnittet til Brøndby-kampen

04.10.2022 13:39

Fodboldens Disciplinærinstans har besluttet, at Brøndby IF ikke må have udebanetilskuere med i resten af 2022. Dette gælder allerede fra på søndag, hvor klubben gæster Cepheus Park Randers.

Om fem dage mødes Randers FC og Brøndby IF i 3F Superligaens 12. spillerunde, hvilket plejer at blive et brag af en fodboldfest. Det gør det forhåbentlig stadig på banen, men der bliver ikke den samme fest på lægterne, som når Brøndby IF normalvis er på besøg.

Brøndby IF har nemlig fået frataget retten til at have fans på udebaneafsnittet i resten af 2022. Det har Fodboldens Disciplinærinstans besluttet. Afgørelsen kommer blot en uge efter, at Divisionsforeningen havde truffet beslutning om, at der fremover skulle vises ID, når Brøndby-fans skulle købe billet og få adgang til udebanekampe.

- Vi er ærgerlige og forundrede over beslutningen, men mest af alt timingen af den. Vi forstår godt, at der skal være konsekvenser ved det, der er foregået, men det er helt absurd, at vi ikke får det direkte at vide, men i stedet skal informeres om det via medierne, men det er vildt at komme med en melding med så kort varsel, siger sportslig og kommerciel direktør Søren Pedersen.

- Vi har forberedt kampen længe, og fra et sikkerhedsmæssigt hensyn giver det os nogle udfordringer, hvorfor vi også midlertidigt har valgt at suspendere billetsalget. Vi skal nu til at forholde os til om Brøndby-fans køber billetter til hjemmeafsnittene, hvilket vi tidligere har været ude over ved at kunne flytte Brøndby-fans fra de afsnit til udebaneafsnittet, som af samme grund også har været udvidet til tidligere opgør. Vi har ingen vejledning fået til, hvordan vi skal håndtere det, siger Søren Pedersen.

Det korte og lange er altså, at der ikke må komme Brøndby-fans til kampen på søndag den 9. oktober kl. 18.00 på Cepheus Park Randers. Vi håber at kunne åbne op for et segmenteret billetsalg engang onsdag eftermiddag.