Pointdeling da Randers FC mødte AC Horsens i Future Cup

Mikkel Ringgaard Jensen — 21.09.2022 11:48

Der var masser af god fodbold onsdag eftermiddag på grønsværen i Randers, da de lyseblå spillede 1-1 mod “Den Gule Fare”.

Randers FC’s reserver bød onsdag eftermiddag velkommen indenfor på Cepheus Park, hvor Future Cup opgøret mod AC Horsens var på programmet. En masse af de unge talenter var med til kamp, side om side med et par af de rutinerede kræfter. Anfører Björn Kopplin var med, mens vi for første gang fik unge Mustafa Isah at se på seniorniveau.

Første mulighed i kampen faldt til Randers FC. Efter et indkast i højresiden endte bolden på kanten af feltet hos Mikkel MP, der knaldede til bolden med venstrebenet. Uheldigvis for midtbanespilleren ramte afslutningen stolpen. Oliver Bjerrum kom fem minutter senere i samme position, men den afslutning sad lige på AC Horsens keeperen.

Randers FC slog først

Da uret havde rundet 10 minutter fik vi opgørets første scoring. Mikkel MP tog et løb på venstresiden og kom til baglinjen. Her slog han bolden ind i feltet, hvor Oliver Bjerrum steg til vejrs og stangede bolden i nettet. 1-0 til Randers FC og en fremragende start på kampen for de lyseblå.

Herfra har Randers FC mest spil på bolden. AC Horsens har en situation hvor de appellerer for straffespark efter hånd på bolden, men dommeren viftede afværgende med armene. Unge Mustafa Isah fik muligheden for at score i sin seniordebut for, men på indlægget fra Dion Veliqi blev han godt markeret af Horsens defensiven og kunne ikke få afslutningen inden for rammen.

Første store mulighed til AC Horsens kom efter knap en halv time. Efter lidt klumpspil på midten af banen fik Lirim Qamili spillet Samson Iyede alene igennem med Alexander Nybo. Nigerianeren rundede Randers keeperen, men lige inden angriberen fik sendt en afslutning afsted, kom Jeppe Kudsk ind fra siden og reddede situation. Horsens fik mere spil og kom bedre med i kampen herefter.

Gode præstationer fra de unge

De sidste 15 minutter af første halvleg bød ikke på nævneværdige chancer til nogen af holdende. De to unge midterforsvarer Mikkel Brund og Jeppe Kudsk havde godt styr på store Simon Makienok, mens Villads Westh spillede en flot halvleg på den centrale midtbane.

Anden halvleg startede med en flot aktion af Dion Veliqi. Den unge angriber skar i en omstilling ind fra venstresiden og afsluttede mod det lange hjørne. Det lignede at bolden vilde svæve i kassen, men desværre ramte den sammenføjningen. Blot sekunder efter var der brug for Randers FC’s sidste skanse. Samson Iyede kom igennem på i venstre side af Randers FC’s straffesparksfelt, og her sparkede han fladt mod det korte hjørne, men Alexander Nybo kom flot ned og parerede den væk.

Horsens kom meget bedre ud til anden halvleg, og de fik skabt mange flere muligheder end de gjorde inden pausen. Flere afslutninger mod Randers målet og mere boldomgang til de gule.

Nye folk på banen

Efter lidt mere end en times spil, foretager Randers FC en tredobbelt udskiftning. Mikkel Kallesøe, Björn Kopplin og Mustafa Isah forlod banen, og de blev erstattet af Nikolaj Krogh, Frederik Warrer og Laurits Pedersen. Mustafa Isah var for første gang på banen i en seniorkamp for Randers FC, og træner Rasmus Bertelsen så fine takter fra det unge talent:

- Jeg synes der er gode sekvenser på bolden og nogle gode skarpe løb ned bag ved deres bagkæde. Selvom der ikke var meget plads til det, så finder han nogle fine rum. Naturligvis er der også ting han skal lære. Han skal slippe bolde hurtigere i visse aktioner, og andre gange skal han være bedre placeret defensivt. Der er noget at arbejde med, siger Bertelsen om Mustafa Isah.

Chancerne var ikke mange i halvlegens midterste tredjedel. Dion Veliqi var lige ved at stjæle bolden fra keeperen i Horsens målet, men desværre fik han ikke fat i den, og kort efter blev han også taget ud og erstattet af Gustav Holm. Sidste udskiftning kom efter 72 minutter, hvor Mads Christiansen kom ind i stedet for en velspillende Villads Westh.

Udligning med et Kvarter tilbage

“Den Gule Fare” spillede langt bedre efter pausen. Holdet fra fængselsbyen blev mere og mere farlige som halvlegen skred frem, og efter 75 minutter gik det galt for de lyseblå. Et indlæg fra Horsens højre angrebsside endte for fødderne af den farligste mand i gult, Samson Iyede, som placerede bolden udenfor Alexander Nybos rækkevidde. 1-1 på måltavlen og fortsat et kvarter tilbage at spille.

Begge hold gik efter sejren og havde chancer til at score. Største mulighed til Randers FC var en dobbeltchance der tilfaldt Laurits Pedersen og Frederik Warrer. Begge spilleres afslutninger blev desværre afvist af Horsens defensiven. Ellers var der optræk til muligheder i begge ender, men det hele blev clearet før de to målmænd måtte ud i svære aktioner. Derfor sluttede det uden vinder onsdag eftermiddag på Cepheus Park. Efter kampen var Randers FC-træner Rasmus Bertelsen godt tilfreds med kampen:

- Det var en fin Future Cup kamp med et godt tempo. Vi spiller mod en modstander, der står godt og kompakt på banen, hvilket vi ikke er så vant til. Det skulle vi lige øve os på, men jeg synes at vi finder nogle gode løsninger, blandt andet på målet, siger han og fortsætter om steder hvor holdet kan forbedre sig:

- Vi skal undgå at give for mange dumme boldtab og kontra chancer væk. Vi er lige på grænsen en gang i mellem, og Nybo er nød til at lave et par gode redninger. Det er nok ikke helt ufortjent at de får deres udligning, der kan vi også kan tage noget læring med fra, slutter Rasmus Bertelsen.

Randers FC har nu spillet to kampe i Future Cup’en, hvor det er blevet til et enkelt point. Næste gang der er kamp i turneringen er 10. oktober, hvor OB kommer forbi Cepheus Park i Randers.