Vi hylder moderklubberne: Kristrup Boldklub

Randers FC så dagens lys den 1. januar 2003, da klubberne Randers Freja, Vorup FB, Hornbæk SF, Kristrup Boldklub, Dronningborg Boldklub og Randers KFUM gik sammen om et fælles
randrusiansk fodboldprojekt for at genrejse fodbolden i byen.

Siden da er der sket meget. Rigtig meget, endda. Klubben har vokset sig større. Har vundet pokaltitel, fået bygget nyt stadion, er rykket ned, har vundet bronzemedaljer – og i bund og grund
manifesteret sig som en solid klub i den bedste danske række. Det har været 15 år med op- og nedture, men hvor man er kommet rigtig langt siden de spæde år. Længere end de fleste dengang
nok havde forestillet sig muligt. Derfor skal man også en gang imellem stoppe op og huske på, hvad der har gjort, at vi i dag er kommet så langt. Det er blandt andet, at vidt forskellige klubber har kunnet gå sammen om et fælles mål og en samlet vision om at få Randers på det danske fodboldlandkort.

Den rejse er man lykkedes med via store ambitioner, masser af gåpåmod og ikke mindst en masse hårdt arbejde. For at hylde baglandet og historien vil Randers FC derfor spille i de seks moderklubbers farver i de første seks hjemmekampe i Superliga-sæsonen 2018/19.

Søndag spilles kampen mod AGF således i Kristrup Boldklubs trøjer. I den anledning har vi også stillet klubben fem spørgsmål, der her besvares af bestyrelsesmedlem Harry Vang.

1. HVAD KENDETEGNER KRISTRUP BOLDKLUB SOM KLUB?
Kristrup Boldklub er en fodbold- og håndboldklub i Randers, hvor der både er plads til bredden og eliten. For os er det vigtigt, at det sportslige og det sociale går hånd i hånd. Vi er en vigtig og aktiv medspiller i lokalområdet, hvor vi gennem vores holdninger og handlinger gør det sjovt og attraktivt at være spillere, forældre, træner/ledere, frivillige hjælpere og sponsorer. Vi ønsker at værdsætte mangfoldigheden og være rummelige med plads til forskellighed. Vi vil styrke glæden ved at dyrke sport gennem godt kammeratskab og oplevelser. Vi tager ansvar og er åbne i vores kommunikation, så Kristrup Boldklub er en tryg og inspirerende klub for alle.

2. KRISTRUP BOLDKLUBS STØRSTE ØJEBLIK?
Der har været mange. Vi har adskillige gange været i Jyllandsserien, og hver gang har været en kæmpefest. Det var stort, da vi fik vendt udviklingen i en skrantende børneafdeling, som i dag tæller langt over 100 medlemmer. Det var også et minderigt øjeblik, da vi vandt landsmesterskabet for Old Boys-hold i 1996.

3. HVAD BETYDER DET AT VÆRE MODERKLUB FOR RANDERS FC?
Med den nye overbygningsaftale fra 2017 er der skabt betydeligt bedre forhold for samarbejdet mellem de enkelte moderklubber og Randers FC. Samarbejdet er blevet mere konkret og ligeværdigt. Rammerne for især U-holdene er meget klarere, hvilket er et område, der tidligere har skabt store frustrationer og problemer.

4. HAR TIDLIGERE KRISTRUP-SPILLERE OPTRÅDT PÅ RANDERS FC’S BEDSTE MANDSKAB – OG/ELLER HAR I STJERNEFRØ, DER ER PÅ VEJ?
Vi har haft flere spillere, der har været repræsenteret i den lyseblå trøje. Bl.a. vores nuværende seniorkoordinator, Kristian Møller, og Lars Larsen, der også har været træner i KB. Vi har
desuden en del Old Boys-spillere, der har optrådt på Frejas divisionshold.

5. HVORDAN BLIVER DET AT SE RANDERS FC SPILLE I JERES KLUBDRAGTER I DAG?
Kort og godt: Det bliver så fedt! Og et godt eksempel på en af de aktiviteter, der er skabt pga. moderklubsamarbejdet.

Skrevet af: Jesper Bøss
Foto: Kristrup Boldklub