UEFA er faldet pladask for Randers FC’s CSR-projekter

Det er meget muligt, at Randers FC aldrig vil vinde UEFA’s Champions League ved at slå FC Barcelona, Juventus og alle de andre europæiske fodboldgiganter på banen – men så er det da godt, at Randers FC kan vinde UEFAs hjerte uden for kridtstregerne via klubbens store sociale engagement i lokalsamfundet.

Kendsgerningen er i hvert fald, at det europæiske fodboldforbund er faldet pladask for Randers FCs mange CSR-initiativer og især det projekt, der kaldes ”Minipraktikanterne”, og som folder sig ud via Randers FC’s Partnerskabsaftale med Randers Kommune og i et tæt samarbejde med specialskolerne Vesterbakkeskolen og Firkløverskolen.

I godt og vel et års tid har Randers FC haft fire elever (tre med autisme og en med Downs syndrom) fra specialskolerne i ”Minipraktik” en dag ugentligt, hvor de udfører et stykke nyttigt arbejde, der er tilpasset den enkelte elevs ønsker og formåen. Én elev hjælper for eksempel klubbens materialefolk med at vaske spillernes træningstøj, en anden assisterer i køkkenet med at anrette spillernes og de ansattes frokost, mens to elever hjælper til med at klargøre de mange lounges til hjemmekampe og andre arrangementer.

På vegne af UEFA’s #EqualGame kampagne var det store engelske produktionsselskab Shoot The Company i Randers midt i december for at lave Danmarks bidrag til den gigantstore marketing-kampagne, der på sigt kommer til at bestå af en web-dokumentar fra hvert af UEFAs 55 medlemslande.

– Vi er selvsagt utroligt stolte af, at UEFA har fået øje på det sociale arbejde, vi udfører for vores lokalsamfund i og omkring Randers. Det er et kæmpe cadeau til klubben og til byen. At det CSR-arbejde, vi udfører i Randers FC, kan blive genstand for en UEFA web-dokumentar, er en blåstempling af den CSR-indsats, vi udfører parallelt med fodbolden, blandt andet gennem Randers FC Fonden, siger Randers FC’s administrerende direktør Henrik Jørgensen.

– Vi er ikke mindst glade for, at UEFA ud af vores mange CSR-projekter har valgt at fokusere på Minipraktikanterne. Alle fire drenge lyser op i hverdagen med deres gå-på-mod og iver trods deres handicaps. Vi har i hvert fald gjort os den erfaring, at de kan noget, at de gerne vil, og at de bidrager. Og vi har også fundet ud af, hvor meget det betyder for drengene at komme ud i et ”rigtigt” arbejde samtidig med at de går i specialskole.

– Vores håb er, at vi kan udbrede projektet med tilbud om Minipraktik-ophold hos os og hos vores mange sponsorer. Et minipraktikophold, der så senere, når skolen er overstået, skal udmønte sig i et ”rigtigt” praktikophold og efterfølgende fast arbejde, i stedet for blot en mulig ”anbringelse” af en eller anden art. Men de ambitioner kræver en økonomisk opbakning fra omverdenen, og den opbakning arbejder vi intenst på at finde, lyder det fra Randers FC’s administrerende direktør Henrik Jørgensen.

Randers’ borgmester Torben Hansen udtaler:

– Vi sætter stor pris det tætte samarbejde mellem Randers Kommune og Randers FC, og minipraktikkerne er et godt eksempel på, hvordan samarbejdet kan gøre en stor forskel for eleverne på specialskolerne. De unge mennesker får hjælp og støtte til at finde sig til rette i samfundet, og de oplever anerkendelse og glæde ved at udføre et arbejde. Vi håber, at UEFAs web-dokumentar kan inspirere andre, lyder det fra Torben Hansen.
UEFA’s portræt af Randers FC’s projekt om Minipraktikanterne bliver offentliggjort på UEFAs hjemmeside og fodboldforbundets andre sociale medier onsdag den 23. januar. Alene den seneste web-dokumentar om den muskelsvind-ramte makedonske dreng Jane blev set af 1,4 millioner mennesker inden for de første 24 timer efter launch.

Se Danmarks #EqualGame-bidrag fra Randers FC  på UEFA’s hjemmeside på ved at klikke her, hvor man også kan se lignende web-dokumentarer fra de lande, der indtil videre er blevet portrætteret af UEFA.

Billedetekst: Fra den 12. til den 15. december havde Randers FC besøg af det engelske produktionsselskab Shoot The Company, der på vegne af UEFA skulle lave en web-dokumentar om projekt ”Minipraktikanterne”. Lørdag den 15. december vandt Randers FC med 2-0 over Vejle, og vores fire ”minipraktikanter” var med i omklædningsrummet til den traditionelle sejrssang. På billedet ses en kameramand fra Shoot The Company og de fire minipraktikanter sammen med Randers FC’s Jonas Bager.

Skrevet af: Ib Rasmussen
Foto: Randers FC