UEFA #EQUALGAME KAMPAGNE

Hos det europæiske fodboldforbund, UEFA, har de en klar filosofi om, at fodbold skal være tilgængelig for alle, uanset køn, religion, handicap eller hvad som helst, der kan være en forhindring for enten at udøve eller overvære den sportsgren, der betyder så meget for millioner af mennesker verden over.

UEFA har i den anledning lavet en #Equalgame kampagne, hvor forbundet laver en række korte dokumentarvideoer, der beskriver hvad der gøres rundt omkring i Europa for at sikre den lige adgang.

Da UEFA i 2019 hørte om Randers FCs CSR-projekt Minipraktikanterne (’Minitrainees’ på engelsk) var forbundet ikke i tvivl om, at det danske bidrag til kampagnen skulle være et portræt af de specialskoleelever, der over en længere periode fik skræddersyet et beskæftigelsesforløb hos Randers FC, der passede til den enkeltes lyst og behov.

UEFAs dokumentarvideo om projekt ’Minitrainees’ kan ses på https://www.equalgame.com/#football-stories hvor man også kan se bidragene fra de øvrige UEFA-medlemslande.

Den danske landsholdslegende Peter Schmeichel udsendte dette tweet efter at videodokumentaren ’Minitrainees’ var blevet lanceret.

VERDENSMÅL