U19 vinder i dramatisk topopgør

En sen straffesparksscoring var med til at sikre en 2-1 sejr i topopgøret ude over FC Roskilde. 

Lørdag eftermiddag skulle Randers Freja FC’s ubesejrede U19-hold forsøge at bygge videre på den gode form, da de gæstede et af rækkens tophold, nemlig FC Roskilde.

U19-ligaholdet fik en fantastisk start på opgøret. Allerede efter 8 minutters spil bragte Randers Freja FC sig foran med 1-0 på et flot mål af Kasper Høgh. Målet opstod efter et hjørnespark, hvor målfarlige Kasper Høgh steg til vejrs og pandede bolden ind i krydset.

Som kampen skred frem kom FC Roskilde bedre og bedre med, og momentvis var hjemmeholdet bedre på bolden end Randers Freja FC. 35. minutter inde i opgøret fik hjemmeholdet da også udlignet til 1-1 på et tvivlsomt mål, hvor det så ud til, at en FC Roskilde-spiller tog hånden til hjælp, inden han sendte bolden på tværs til en holdkammerat, der kunne sende bolden det sidste stykke i mål. Trods stor utilfredshed hos det randrusianske trænerteam omkring denne udligning, gik holdet til pause med en okay fornemmelse.

I pausen blev spillere og trænere enige om, at holdets udtryk skulle være skarpere i positionerne og organisationen, da FC Roskilde spillede med stor bevægelse i deres hold.

I anden halvleg fik Randers Freja FC bagkæden afværget det, der kom og de helt store chancer lå i randrusianernes favør. Mod kampens afslutning medvirkede tre offensive indskiftninger også til at presse FC Roskilde yderligere. Det randrusianske U19-hold havde generelt mere at skyde med offensivt end hjemmeholdet. Dette blev cementeret, da Randers Freja FC’s anfører Christoffer Petersen med kun fem minutter tilbage af opgøret tog sagen i egen hånd. Venstrebacken viste prøver på sit store talent, da han lavede lækkerier i modstanderens felt og driblede sig til et straffespark, da en FC Roskilde spiller sparkede ham ned.

Skønt der ikke var en 11-meterplet markeret på kunstgræsset i Roskilde lykkedes det alligevel Kasper Høgh at sparke bolden sikkert ind i netmaskerne til slutresultatet 2-1 til Randers Freja FC, hvilket er U19-holdets femte sejr i træk.

– Det var en topkamp værdig. Kampen havde et godt tempo og FC Roskilde var et godt match. De har et godt hold med dygtige spillere, som formåede at lukke ned for en del af vores opbyggende spil i første halvleg. Alligevel er vi det hold, som er farligst, og heldigvis trækker vi det længste strå i dag, fortæller Per Sørensen, der står i spidsen for U19-holdet.

Næste gang Randers Freja FC’s U19 hold skal i aktion er lørdag den 10. november kl. 14.15 hjemme mod HIK.

Skrevet af: Martin Albrechtsen