U19 sejrede solidt i Horsens

Jesper Steendahl var på pletten to gange og Kasper Høgh en enkelt gang, da U19-holdet vandt 3-0 i sæsonpremieren.

Grundet den manglende A-licens spiller Randers Freja FC’s U19-hold i denne sæson i den næstbedste række. Første kamp i sæsonen var på udebane torsdag i Horsens og her sejrede Randers-drengene sikkert.

Som forventet så var Horsens ikke glade for at have bolden, og derfor stod Randers-holdet lidt lavt og ville lukrere på omstillingsspillet. Det lykkedes fantastisk efter 11 minutter, hvor Marco Vesterholm fandt Oliver Bundgaard bredt og dybt, som så slog bolden første gang på tværs ind til Jesper Steendahl til 1-0. Mere blev der ikke scoret i første havleg, selvom Randers Freja FC nok burde have bragt sig yderligere foran.

Derfor var der stadig spænding omkring resultatet, da anden halvleg blev fløjtet i gang. En meget disciplineret indsats af Randers-spillerne gjorde dog, at der ikke var grund til nervøsitet for at hjemmeholdet skulle udligne. Selv spillede man sig frem til flere chancer og det lykkedes da også at punktere kampen efter en times spil med scoringen fra sidste sæsons U19-ligatopscorer Kasper Høgh til 2-0 – på oplæg fra Jesper Steendahl.

Steendahl, der stammer fra Randers FC’s moderklubber Dronningborg, lukkede og slukkede kampen, da han efter 80 minutter scorede til 3-0. En stor kamp af offensivspilleren.

– Det er altid godt at starte en sæson med en sejr. Det var enormt vigtigt, at det også blev en solid sejr. Der var ingen tvivl, og der var stor forskel, når vi satte tempo på. Der skal lyde en stor cadeau til holdet for indsatsen, siger U19-træner Per Sørensen.

Han har i opstarten valgt at have en stor trup, og det har været positivt for holdet.

– Vi har en gruppe nu med stor konkurrence om pladserne, og det betyder meget. Vi skifter dygtige spillere ud i kampen og får spillere ind, der også leverer. Det var mere end godkendt, men også et fingerpeg om, at man skal levere for at være en del af holdet. For det betyder virkelig noget nu. Vi er startet fra nul, og man kan ikke spille på gammel historik. Man skal levere hver gang både til kamp og ikke mindst til træning. Det giver en god konkurrence og gør os dygtigere på mange områder.

Den manglende A-licens gør en forskel for U19-holdet, der nu forventes at levere gode resultater hver gang.

– Det er en ny situation for at spille i divisionen, for nu står vi som favoritter de fleste gange. Så forventninger er høje. Det er spillerne klar til at tackle og er ikke noget, der skal få os til at lave ret meget om på os selv. Vores stil og udtryk forbliver det samme. Vi har snakket meget om at være endnu mere ydmyge nu og arbejde hårdt for at få de gode resultater. Det bliver andre steder, vi spiller nu. Modstanderne, forholdene og tilgangen er anderledes, så den pakke skal vi være klar til at tackle hver eneste gang.

U19-divisionen

Horsens – Randers Freja FC 0-3 (0-1)

Randers Freja FC: Jesper Steendahl 2, Kasper Høgh 1.

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Kristian Fredslund, Randers FC