U19 led nederlag mod Vejle i VAR-test

Søndag var Randers Feja FC’s U19-ligahold i aktion, da holdet krydsede klinger med Vejle Boldklub U19. Kampen blev spillet på kunstgræsbanen i Ikast, hvor VAR-systemet testes i disse dage. 3F Superligadommer Morten Krogh var dommer ved søndagens kamp som led i test af VAR-teknologien. U19-talenterne skulle forsøge at fortsætte de gode offensive takter fra sæsonpremieren, som sluttede 3-3 mod AaB i Aalborg.

De kronjyske U19-drenge var dog oppe imod et velspillende Vejle mandskab denne søndag, som kom foran med 2-0 i 1. halvleg. Andreas Pisani fik dog bragt spændingen tilbage i opgøret, da han på flot vis fik reduceret til 2-1 kort før pausefløjtet. Målet kom efter, at Pisani vandt bolden lidt uden for feltet, hvorefter han drejede rundt om sig selv og sparkede bolden smukt op i modsatte hjørne. Den fornemme scoring af Pisani gav håb om, at U19-holdet kunne lave et comeback i 2 . halvleg.

Vejlenserne ville det dog anderledes og viste skarphed fra 2. halvlegs begyndelse. Vejles Mathias Voss lukkede og slukkede kampen med to scoringer inden for de første 20 minutter af 2. halvleg. Herefter var det mest en forsvarskamp for de kronjyske U19-talenter til stor ærgerlse for cheftræner Hans Paarup.

– Vi ramte ikke vores topniveau. Vi mødte også et godt spillende Vejle-hold. Vi havde svært ved at holde i bolden, og vi var også udfordret af en speciel måde, som Vejle byggede spillet op på. Når vi stod i vores lavere pres, så gav vi ikke så mange chancer væk, men når vi prøvede at komme lidt højere op på banen, så var de gode til at spille rundt om os. Det var en kamp, som vi kan lære noget af. Der er nogen taktiske ting, som vi som hold kan tage med os videre, og så klør vi på igen næste weekend, fortæller Hans Paarup, cheftræner for U19.

I næste weekend står den på lokalopgør, når U19-ligaholdet møder AGF. Kampen spilles endnu engang på kunstgræsbanen i Ikast som led i test af den nye VAR-teknologi.

– Det er altid sjovt at møde AGF. Det er dog lidt ærgerligt, at vi ikke spiller mod dem hjemme i Randers eller på Fredensvang. Men nu tager vi sådan en VAR-kamp igen, og så må vi vente til foråret med at have en kamp mod AGF på en af banerne. Selvfølgelig skal vi hjælpe dansk fodbold, understreger Hans Paarup.

Kampfakta:
Vejle – Randers Freja FC 4-1 (2-1) 
22. 1-0 Christian Grøndal
36. 2-0 Valdemar Sadrifar
45. 2-1 Andreas Pisani Laugesen
55. 3-1 Mathias Voss
65. 4-1 Mathias Voss

Startopstilling med ændringer undervejs:
Phillip Gejl – Viktor Frandsen (62. Jeppe Kudsk), Mikkel Brund, Oliver Holm Schmidt, Aske Adelgaard – Karl Leth (75. Marcus Wærn Kristensen), Christoffer Petersen, Andreas Pisani, Frederik Pedersen (38. Phillip Riewerts) – Oliver Bjerrum Jensen, Laurs Skjellerup.

Næste kamp for U19:
AGF – Randers Freja FC 23-08 kl. 10:30

Skrevet af: Martin Albrechtsen