U19 cementerede førsteplads med 5-1-sejr

Randers Freja FC’s U19-drenge fik sat et flot punktum for efterårssæsonen med en 5-1-sejr.

Torsdag aften skulle Randers Freja FC’s U19-hold forsøge at tilbageerobre førstepladsen i U19 Drenge Divisionen. Med en sejr over aftenens modstander fra Thisted i efterårets sidste kamp kunne kronjyderne gå forbi AB i tabellen og overvintre på førstepladsen.

Gæsterne fra Thisted havde dog ikke tænkt sig at gøre det let for hjemmeholdet. Det var da også Thisted som indledte kampen bedst med et offensivt udtryk og et middelhøjt pres, hvilket randrusianerne ikke havde regnet med. Alligevel var det Randers Freja FC som fik bragt sig foran efter 16. minutter på mål af Benjamin Zjajo.

Og bare tre minutter senere øgede Jesper Steendahl føringen med sin scoring til 2-0. Disse scoringer satte gang i en periode, hvor U19-drengene spillede rigtig flot fodbold. Randers Freja FC lykkedes med mange af de facetter af spillet, som holdet til daglig træner. Der var gode relationer i holdet, og de lyseblå var især gode til at sætte deres kanter op til indlægsspil. Randrusianerne kunne derfor gå til pause med en god fornemmelse og en 2-0 føring.

Fra anden halvlegs start var det dog tydeligt at se, at det var Thisted der havde et resultat at jagte, hvorfor gæsterne indledte bedst. Bare fire minutter inde i anden halvleg får Thisted også reduceret til 2-1 på en flot scoring af Kasper Hedegaard direkte på frispark.

Hjemmeholdet svarede dog hurtigt igen med en scoring til 3-1 i det 51. minut. Det var Jesper Steendahl, der for anden gang i kampen fik nettet til at blafre. Denne scoring tog pusten fra gæsterne og herefter var Randers Freja FC i fuld kontrol resten af kampen.

Kun to minutter senere var U19-drengene på pletten endnu engang med en scoring til 4-1. Denne gang var det tilbagevendte Kasper Høgh, der efter at have siddet over i seneste kamp grundet udtagelse til U19-landsholdet, igen var at finde på måltavlen og holdkortet hos Randers Freja FC. Målet faldt efter et frispark, hvor Christoffer Petersen spillede bolden fladt ind mellem venner og fjender midt i feltet, hvor Høgh klinisk fik afsluttet første gang med mål til følge.

Sejren blev endegyldigt cementeret, da Kasper Høgh fra kanten af feltet fik driblet sig på tværs, og på elegant vis fik sparket bolden op i modsatte hjørne til slutresultatet 5-1. Det var samtidig Høghs 14 scoring i sæsonen, og han topper dermed topscorerlisten i U19 Drenge Divisionen. Sejren over Thisted betyder, at Randers Freja FC overvintrer på førstepladsen i tabllen to point foran AB.

– Det var en fortjent sejr og et godt punktum for den her halvdel af sæsonen. Vi ville gerne gå til vinterpausen på førstepladsen, og det var en god motivation. Det var meget opløftende spillemæssigt med de ting, vi fik sat sammen undervejs både i vores opbygning, gennembrud og afslutningsspil, fortæller Per Sørensen, der står i spidsen for U19-holdet.

– Nu håber jeg, at nogen af vores skadede spillere kan komme stærkt tilbage efter vinterpausen. Vi har jo en 6-7 mand ude p.t. af forskellige årsager, og det er for mange. Vi skulle gerne starte ligeså stærkt op efter vinterpausen, som vi gjorde i sommers. Vi havde to U17-drenge med i kampen, Sebastian Beraque Rasmussen og Oliver Bjerrum Jensen, og de lavede et rigtig fint indhop, siger Per Sørensen.

Skrevet af: Martin Albrechtsen