U17 vinder flot 3-1 sejr over AGF

En forrygende start var med til at sikre en 3-1 sejr hjemme over AGF.

Lørdag eftermiddag var der dømt lokalderby  i Randers. Randers Freja FC’s U17 hold skulle op imod et af rækkens tophold, nemlig lokalrivalerne fra AGF.

Det var det lyseblå hjemmehold, som kom bedst ud af startblokken. U17-holdet udnyttede, at der var medvind ved at lægge et højt pres på aarhusianerne fra start af. Dette bevirkede, at randrusianerne kunne flytte spillet højt op på AGFs banehalvdel, hvor Randers Freja FC fik spillet sig frem til nogle gode situationer og fremtvunget nogle hjørnespark, hvilket skulle vise sig at blive afgørende i kampen.

Efter 14 minutters spil blev U17-drengene belønnet for deres indsats, da et indlæg fra kanten blev headed flot i mål af anfører Sebastian Beraque Rasmussen, som dermed bragte Randers Freja FC foran med 1-0. Hjemmeholdet trak sig dog ikke tilbage efter føringsmålet, de ville istedet frem og score flere mål. Da kampen var 23 minutter gammel var randrusianerne på pletten igen, da Viktor Frandsen steg til vejrs efter en standardsituation og headede sit hold foran med 2-0. Og bare fem minutter senere udbyggede de lyseblå føringen, da endnu et godt slået indlæg fandt vej til Sebastian Beraque Rasmussen, der for anden gang i kampen fik nettet til at blafre. Randers Freja FC var dermed foran med 3-0, inden der var spillet en halv time af opgøret.

AGF fik reduceret til 3-1 bare tre minutter senere, da Frederik Ihler fik scoret efter et hjørnespark. Dette var startskuddet til en periode, hvor AGF havde momentum i slutningen af 1. halvleg. Hjemmeholdet holdte dog stand og kunne gå til pause med en 3-1 føring efter en første halvleg, hvor randrusianerne havde været toneangivende med mest spil og de største chancer.

I anden halvleg var AGF’erne begunstiget af medvinden, hvorfor de kunne lægge et større pres på Randers Freja FC. Hjemmeholdet, der primært levede på omstillingsuligheder i anden halvleg, fik dog afværget gæsternes farlige angreb. Begge hold kunne have scoret yderligere i en anden halvleg, som forblev målløs. Derfor endte det med en herlig 3-1 derbysejr til Randers Freja FCs U17-hold over AGF efter en god gedigen arbejdsindsats.

– Det var fuld fortjent, at vi vandt i forhold til spil og chancer. Der var rigtig mange gode præstationer. Det var dejligt at se det lykkes og se drengene så glade, fortæller Superliga-holdets assistenttræner Morten Eskesen, der står i spidsen for U17-ligaholdet. Eskesen fremhæver især U17-holdets evne til at være farlige på standardsituationer.

– Der er virkelig nogle hovedstødsstærke og fysisk stærke spillere på holdet. Og så har vi en Oliver Jensen, som kan slå indlæggene meget præcist. Det formår han at gøre på et utrolig højt niveau. Så det er helt klart en styrke, som det her U17 hold har, siger Eskesen og fortsætter:

– Udover at være effektive på standardsituationer fik vi i perioder også spillet noget rigtig flot fodbold, som gav omstillingsmuligheder. Spillerne har fået noget tro og selvtillid, hvilket man godt kan se på indsatsen.

Næste gang U17-ligaholdet skal i aktion er den 17. november kl. 14.15 hjemme mod Lyngby.

Skrevet af: Martin Albrechtsen
Foto: Kristian Fredslund Andersen