U17 på delt førsteplads efter sejr over AGF

Tirsdag aften stod den på lokalopgør for Randers Freja FC’s U17-ligahold, da de tog imod ærkerivalerne AGF hjemme. Det blev et lokalopgør, som vi kender, hvor de to østjyske klubber begge bidrog med stærk fysik og gode dueller.

1. halvleg startede en smule skidt for Randers Freja FC’s U17-drenge, da de kom dårligt fra start med et lidt for højt spændingsniveau. Kampens indledning blev derfor meget lige mellem de to hold, men efterhånden som 1. halvleg skred frem, fik de kronjyske U17-drenge mere styr på spillet. Der kom mere ro på, og de blev bedre til at sætte deres kompetencer i scene. Det resulterede derfor også i en stor chance ved Filip Bundgaard Kristensen i slutningen af 1. halvleg. Da dommeren fløjtede til pause stod der dog 0-0, hvilket afspejlede kampens første 45 minutter meget godt.

Pausen gjorde rigtig godt for de randrusianske drenge. Da de kom ud på banen igen, var det med en mere offensiv og aggressiv spillestil, og fra 2. halvlegs start var de hurtigt ude over stepperne. De arbejdede rigtig hårdt i deres pres og genpres, hvilket betød, at de formåede at flytte spillet endnu mere op på AGF’s banehalvdel og skabe mange chancer. Allerede 8 minutter inde i 2. halvleg lykkedes det for de kronjyske drenge at komme på måltavlen, da Dion Veliqi bankede bolden i mål til 1-0 efter et flot gennemspillet angreb, hvor Omer Kaqiu spillede den i dybden til Andreas Skov, som på første berøring spillede den ind til Dion Veliqi.

Efter målet til 1-0 pressede Randers Freja FC’s drenge godt på med flot fodboldspil. AGF fik dog en stor chance i form af en friløber, men Jeppe Ørris var på pletten og afværgede skuddet med en kampafgørende redning, således at AGF måtte se langt efter en udligning. I det 78. minut bragte de randrusianske drenge sig foran endnu engang til stillingen 2-0, hvilket skulle vise sig at blive det sidste og afgørende mål i kampen. Mads Enggård gled flot igennem og lagde en god aflevering til Dion Veliqi, der bankede bolden i nettet.

Randers Freja FC’s U17-drenge kunne derfor glæde sig over en sikker 2-0 sejr, og de deler nu førstepladsen med Silkeborg. U17-cheftræner Michael Ravn har rosende ord tilovers for de kronjyske drenge og ser frem til at arbejde videre med drengenge.

– Drengene leverede en solid præstation og en rigtig god 2. halvleg. De offensive spillere fik sat deres kompetencer fint i scene, og så var det dejligt at få sæsonens første clean sheet. Nu skal vi være skarpe på at forblive ydmyg. Vi er ikke blevet bedre fodboldspillere af at vinde den her kamp, men det vi bliver bedre af er det hårde arbejde i dagligdagen. Så det er det, vi vil have fokus på i den kommende periode, fortæller cheftræner Michael Ravn.

Randers Freja FC’s U17-ligahold skal i aktion igen lørdag den 12. september kl 15.15 ude mod Lyngby.

Udover en velfortjent sejr så kan Nikolaj Krogh fra U17-truppen også glæde sig over at være blevet udtaget til U16-landsholdssamlingen, hvor han skal kæmpe sammen med 52 andre spillere om en plads til de kommende U16 landsholdskampe. Samlingen finder sted i den kommende weekend, og du kan læse mere om dette i vores forrige nyhed “DRENGE FRA U16 OG U17 UDTAGET TIL LANDSHOLDSSAMLING”.

Kampfakta:
Randers Freja FC – AGF 2-0 (0-0)
53. 1-0 Dion Veliqi (Andreas Skov)
78. 2-0 Dion Veliqi (Mads Enggård)

Startopstilling med ændringer undervejs:
Jeppe Ørris – Jacob Forsingdal, Oliver Møller Jacobsen (46. Nikolaj Krogh Andreassen), Christian Erbo Østergaard, Malik Larsen – Andreas Skov, Mads Lyderik Christiansen, Mads Enggård, Omer Kaqiu (60. Jakob Fryd) – Filip Bundgaard Kristensen, Dion Veliqi.

Skrevet af: Cecilia Anna Maul Pedersen