U17 led bittert nederlag til Esbjerg

Efter et nederlag i første runde af forårssæsonen skulle Randers Freja FC’s U17 Liga-hold forsøge at komme tilbage på sporet lørdag eftermiddag, hvor Esbjerg fB gæstede kunstgræsbanen ved Cepheus Park Randers.

Det var dog gæsterne fra Vestjylland, der kom bedst ud af startblokken. For allerede i det første spilleminut kunne esbjergenserne række armene i vejret, da Denis Catovic bragte Esbjerg fB foran med 0-1, da han scorede på kampens første chance. Det var ikke lige den start, randrusianerne havde håbet på at få i kampen. Hjemmeholdet fik dog hurtigt rystet scoringen af sig og udlignede til 1-1 blot to minutter senere. Målet faldt efter et hjørnespark, hvor Mikkel Brund sendte bolden ind i fødderne på Sebastian Beraque Rasmussen, der sikkert bragte balance i regnskabet. Herfra satte Randers Freja FC’s U17 drenge sig mere og mere på kampen og fik også skabt et par gode muligheder i løbet af 1. halvleg. I det 38. spilleminut var det hårde arbejde ved at lønne sig, da de lyseblå fik tilkendt et straffespark. Hjemmeholdet misbrugte dog desværre straffesparket og forpassede dermed muligheden for at komme foran, hvorfor de to mandskaber kunne gå til pause ved stillingen 1-1.

Holdet gik dog til pause med optimisme, hvilket også kom til udtryk fra 2. halvlegs start, hvor kronjyderne kom godt ud og satte sig på spillet. Alligevel fik esbjergenserne i det 53. minut på ny bragt sig foran efter en situation, hvor Randers Freja FC ikke fik dækket ordentlig op efter et indkast. Esbjergs scoring, der blev sat ind af Andreas Troelsen, slog hjemmeholdet en smule ud af kurs. Randrusianerne skulle lige bruge 5-10 minutter på at sunde sig, inden de fik vendt tingene igen. I bestræbelserne på at komme tilbage i opgøret bragte cheftræner Michael Ravn friske kræfter i spil i form af Victor Msabaha og Viktor Tøttrup Klith, der blev skiftet ind, og herefter fik hjemmeholdet skabt sig momentum i kampen og fik sat spillet bedre sammen. Det skulle vise sig at give pote. For i det 70. minut fik de lyseblå udlignet til 2-2, da Laurs Skjellerup headede bolden i mål efter at have modtaget den fra Frederik Brandt Jørgensen. Herefter duftede Randers Freja FC muligheden for at tage alle tre point, hvorfor hjemmeholdet pressede på for at score til 3-2. Trods store muligheder til randrusianerne endte det i stedet med, at Esbjerg fik scoret til 2-3 tre minutter før tid, hvilket var utrolig bittert for U17-drengene, der ellers kæmpede bravt. Derfor sluttede kampen med en 2-3 sejr til Esbjerg fB.

– Jeg synes, der var fremgang at spore både i vores presspil og spil med bolden. Vi får sat nogle gode ting sammen med bolden, som vi ikke lykkedes med mod FCK i seneste spillerunde. Vi får også skabt rigtig mange chancer. Men det er klart, at det er svært at vinde fodboldkampe, hvis vi lukker tre mål ind. Så vi er nødt til at få ryddet op i de situationer, hvor vi tager os en blunder, konstaterer cheftræner Michael Ravn.

Kampfakta:
Randers Freja FC – Esbjerg fB 2-3 (1-1)
0-1 Denis Catovic (2.)
1-1 Sebastian Beraque Rasmussen (4.)
1-2 Andreas Troelsen (53.)
2-2 Laurs Skjellerup (70.)
2-3 Rasmus Madsen (87.)

Startopstilling med ændringer undervejs:
Jonas Pilgaard Langballe, Oliver Holm Schmidt, Phillip Riewerts (89. Nikolai Arenshøj), Søren Holt Andersen, Sebastian Beraque Rasmussen, Frederik Brandt Jørgensen, Laurs Skjellerup, Mikkel Brund, Jeppe Kudsk, Karl Dreier Leth (57. Victor Msabaha), Andreas Pisani Laugesen (67. Viktor Tøttrup Klith).

Næste gang U17-ligaholdet skal i aktion er den 09-03 kl. 14:45 ude mod SønderjyskE.

Skrevet af: Martin Albrechtsen