U17: Dion Veliqi hattrick sænkede Vejle i VAR kamp

Randers Freja FCs U17 hold skulle lørdag aften forsøge at følge op på den flotte 3-2 sejr i Aalborg sidste lørdag. Kampen var flyttet til Ikast i forbindelse med forberedelserne til næste sæsons VAR i Superligaen. Modstanderen Vejle havde lige inden sommerferien vundet en pokalkvartfinale i Randers, så der var revanche til gode for de kronjyske drenge.

Det var da også et toptændt mandskab, som åbnede kampen med aggressive pres og hurtig boldomgang. Kampen var ikke mindre end 4 minutter gammel, inden Dion Veliqi sparkede en løs bold i kassen. Den gode start fik ikke de unge Randers drenge til at slappe af, og efter 11 minutter blev Omer Kaqiu nedlagt i feltet. VAR godkendte, men Filip Kristensens forsøg blev reddet. Efter 21 minutter lå bolden dog igen i Vejles mål, og endnu engang var målscoren Dion Veliqi. Andreas Skov kom til baglinjen og lagde den skråt bagud til Dion, der resolut sendte bolden op i nettaget. Efter 2-0 scoringen kom Vejle en smule bedre med i kampen og fik også reduceret efter et indlæg i 28. minut. Men Randers drengene svarede godt igen. I slutningen af første halvleg sendte Dion Veliqi bolden i kassen, denne gang med venstre ben.

I anden halvleg kom VAR i fokus, da Frederik Warrer, i en situation på kanten af Randers feltet, blev fanget af et VAR kamera med hånd på bolden. Straffespark til Vejle og andet gule kort til Randers venstre backen betød at Randers drengene var decimeret til 10 mand. Jeppe Rahlff Ørris kunne ikke gøre noget ved straffesparket, og så var kampen igen åben 3-2. Med 10 mand på banen stod de kronjyske drenge mere defensivt og levede på kontraangreb og stærk forsvarsspil. Selvom Vejle havde bolden meget, kunne de ikke finde åbninger i den heroisk kæmpende Randers defensiv. I stedet var det Oliver Møller Jacobsen, som efter et hjørnespark kunne bringe hestene i front med 4-2 på en flot afslutning i feltet, efter et indlæg fra Dion. 4-2 stillingen blev også slutresultatet i en hæsblæsende kamp.

Det var naturligvis en glad cheftræner, der efter kampen roste sit hold. ”Vi viste endnu engang en stærk karakterstyrke og igen mange kompetencer i vores spil. Vi var gode på bolden i første halvleg både i kontra og opspil, og samtidig forsvarede vi virkelig stærkt med 10 mand, hvor Vejle nærmest ikke får en chance i vores felt. Drengene motiverede hinanden og fightede for hinanden. Det var en kamp, jeg vil huske rigtig længe!”, fortalte cheftræner Michael Ravn.

Han fulgte op med en kommentar om hattrick helten Dion Veliqi. ”Han har arbejdet hårdt i rigtig lang tid, og det var tydeligt, at han havde overskud i sit spil i dag. Han er uhyggelig dygtig inde i boksen, både til at positionere sig og afslutte. Jeg er meget glad for hans præstation, og han skal bare fortsætte det hårde arbejde i dagligdagen og hjælpe sig selv og sine holdkammerater med at udvikle sig”

Randers drengene spiller næste kamp hjemme tirsdag den 25. august mod AGF.

Skrevet af: Cecilia Anna Maul Pedersen