U15 til julestævne i Lübeck

Vinder af C-Jugend

U15-truppen skal deltage i tre indendørsstævner i Tyskland i denne vinter.
Det første stævne var den 28.-29. december i Lübeck, næste stævne er den 4.-5. januar i Magdeburg, og den 11. januar er Flensburg destinationen.

10 drenge og to trænere var i Lübeck, som er en by med ca. 220.000 indbyggere. Byen er en gammel bystat, hvilket de meget flotte gamle bygninger i “Altstadt” inden for den bevarede voldgrav er et synligt bevis på.
Lørdag den 28. december deltog holdet i C-jugend turneringen (U15), som havde otte hold som deltagere.
Der blev spillet indefodbold på den tyske måde med fem mod fem, inklusive en målmand. Desuden på 8-mandsmål og uden udvisninger efter frispark. Der var bander på banens sider (tre meter høje), men igen bander på baglinjerne. En kamp varede 12 minutter.

I puljespillet mødte drengene Kaltenkirchener TS (3-3), Wedeler TSV (0-0) og arrangørklubben TSV Pansdorf (7-1)
Efter disse resultater blev holdet placeret som nummer to i puljen, og skulle dermed spille semifinale mod etteren i den anden pulje VfB Lübeck, som havde gjort rent bord uden at indkassere mål.
Efter de første tre kampe hvor det noget uvante spil var blevet øvet med det resultat, at drengene blev bedre og bedre.
Derfor var det heller ingen overraskelse, at de vandt semifinalen med 2-1 efter 1-0, 1-1 og 2-1.

Den anden semifinale blev vundet af Wedeler TSV fra Hamburg, det hold havde vi allerede mødt i indledende runde. Et godt spillende og fysisk stærkt hold, som havde deltaget i flere indendørsstævner mod de store professionelle tyske klubber.
En stærk kontrolleret indsats af Randers-drengene betød, at der var rimelig styr på modstanderen i de fleste af de 12 minutter. Og med fint spil og efterhånden mere iderigt spil, så vandt Randers Freja FC finalen med 2-0.

Om søndagen skulle de samme drenge deltage i B-jugend-turneringen (U17) igen med otte hold, hvor modstanderne var op til to år ældre.
En spændende udfordring.
Kampene begyndte først kl. 15.45, så der var tid til noget sightseeing i den historiske del af Lübeck om formiddagen. Desuden var der en masse julemarkeder med forskellige aktiviteter, så der var nok at se på i det kolde vejr.

Den første kamp var mod JFV Grönau/Phönix/Eichholz (GPE), og om det var træthed efter sightseeing eller den fysiske fordel til modstanderen, som gjorde at holdet blev udsat for et “granatchok”, det vides ikke. Men en træls start med et 0-5 nederlag, som hurtigt skulle overvindes.
Den næste kamp mod VfL Lohbrügge blev meget jævnbyrdig, et stolpeskud ved 0-1 blev til en kontra til modstanderen og dermed et nederlag på 0-2. Sidste puljekamp mod hjemmeholdet TSV Pansdorf, som var ubesejret mod de to nævnte modstandere blev vundet med 1-0 efter en fin indsats.

Resultaterne rakte desværre ikke til mere end en fjerdeplads og spil om 5.-8. pladsen.
Første kamp mod SV Eichede blev tabt med 1-2 efter en kamp, hvor der var chancer og fint spil til mere.
Sidste kamp om 7.-8. pladsen mod Sereetzer SV blev vundet med 2-0 efter lidt besvær og en to minutters udvisning undervejs.

Drengene rejste sig mentalt undervejs i U17-stævnet, og spillet blev bedre og bedre mod de fysisk stærke modstandere.

 
Tobias Duun blev kåret som stævnets bedste spiller i C-jugend

Skrevet af: Claus Stenum Jensen