U15 til indendørs stævner i Tyskland

Randers Freja FC U15 deltog i Pape Cup Magdeburg og Kath-Cup i Flensborg

Lige efter nytår, to U15 en tur til Magdeburg for at være med i et tysk indendørsstævne på højt niveau.
Det blev en stor oplevelse og en god portion læring, hvor niveauet aldrig fandt sit højeste.

Det var en række topklubber fra Tyskland, Hoffenheim, Wolfsburg, Werder Bremen, Schalke 04 og Hamburger SV, krydret med Banik Ostrava fra Tjekkiet, Vitesse fra Holland samt Tottenham og Cambridge fra England, der havde fundet vej til Magdeburg.

Der var i løbet af weekenden solgt mere end 5000 billetter fordelt på de to dage, og når hjemmeholdet 1. FC Magdeburg gik på banen, steg stemningen gevaldigt i hallen.

Resultaterne udeblev, og vi havde svært ved at finde rytmen i det tyske indendørsspil, hvor man spiller på 7-mands mål og 5 mod 5.
Der opstår mange 1 mod 1 dueller i kampene, og man skal virkelige arbejde med sit fodarbejde og blokeringer.
Vi fik i løbet af turnering spillet os op på et højere niveau, men aldrig oppe på det tyske niveau. Vi faldt helt sammen mod Hoffenheim og FC Nürnberg, men vi leverede godkendte præstationer mod Schalke 04, Banik Ostrava, Vitesse og FC Lok Stendal (lokalt kvalificeret hold).

 

Weekenden efter bød det på en tur til Flensborg i lidt mere ydmyge omgivelser, men vigtigst for os var at vise, at vi kunne tage erfaringerne med fra stævnet tidligere og løfte vores niveau. Wolfsburg og Werder Bremen og FC Düsseldorff var gengangere, mens OB, Esbjerg, Holstein Kiel, Hansa Rostock bl.a. var nye bekendtskaber.

Vi leverede en sløj og energi forladt indsats mod Hansa Rostock i den første kamp, trods det havde vi en del chancer.
Herefter blev det til gode præstationer mod OB, Esbjerg, Weiche Flensborg 08 og Wolfsburg.
Specielt Wolfsburg-kampen var et højdepunkt, og kun lidt manglende skarphed og marginaler gjorde, at vi ikke vandt.

Det har været en investering i læring og oplevelse, hvor vi har øvet vores 1 mod 1 situationer offensivt og defensivt, evnen til at beskytte bolden og ligeledes evnen til at blokere afslutninger og afleveringer.

Det har også været en god udfordring mentalt, selvom man kommer bagud, skal man være på, for bruger man for lang tid på at komme sig efter en scoring, så er kampen slut.

Tobias Bendixen, U15-cheftræner

Skrevet af: Claus Stenum Jensen