U15 på tavlen med clean sheet

U15 fra Randers Freja FC formåede at hive sæsonens første point med hjem i udekampen mod Lyngby. Dette skete i et remis, hvor drengene samtidig fik afholdt modstanderne fra at score. 

I lørdags var Randers Freja FC’s U15-mandskab taget til Sjælland for at gæste Lyngbys tilsvarende årgang. Her skulle de unge kronjyder forsøge at tage sæsonens første point, fordi de indtil nu havde lidt nederlag i sæsonens de første to kampe.

De første 5-10 minutter var præget af, at Randers Freja FC havde haft en kamppause på hele fire uger, hvorfor de kom sløjt ud af starthullerne og var lidt på bagkant i forhold til hjemmeholdet.

Hernæst blev rusten spillet ud af benene, hvordan randrusianerne begyndte at sammensætte flere gode sekvenser via erobringer højt oppe på modstanderens banehalvdel. Dette resulterede i en række fine muligheder, der blandt andet talte en friløber, skud på stolpen og overlæggeren samt en fri header ved bagerste stang.

Dog var Lyngby heller ikke ufarlige, idet de flere gange formåede at gå til baglinjen. Den randrusianske defensiv holdte dog sjællænderne fra fadet, hvorfor begge hold kunne gå til pause ved stillingen 0-0.

I anden halvleg begyndte Lyngby at æde sig ind i kampen. Randers Freja FC kom til at stå lavere på banen, men stadig influeret af samme kompakthed og aggressivitet fra første halvleg.

På trods af adskillige sjællandske indlæg og hjørnespark fik kronjyderne afværget på flot vis. I den anden ende havde drengene til gengæld problemer med at skabe samme omfang af chancer som i første halvleg.

Via den fortsatte fight og aggressive spillestil fik drengene forsvaret den hjem, hvilket betød slutresultatet 0-0. Dette glæder cheftræner Tobias Bendixen, der samtidig er glad for endelig at komme på tavlen.

– Jeg kan kun give kæmpe ros til holdet. Vi hjælper, bakker op og dækker ind for hinanden, når der sker fejl. Samtidig får vi løbet de ekstra meter, der skal til.

Det kan således betragtes som et kollektivt point, som kronjyderne får hevet med hjem. Det er da også dét, som cheftræneren fokuserer på.

– Der skal især være en stor ros for den arbejdsmæssige gode indsats, hvor vi sætter en kæmpe ære i det defensive arbejde. Vi forsvarer vores felt ekstremt flot, og alle spillere tager deres del af arbejdet.

Dermed får Randers Freja FC sæsonens første point på en dag, hvor de rigtige marginaler potentielt kunne have givet en sejr med hjem til Randers. Dog kan holdet glæde sig over at komme på tavlen, hvilket giver denne aktuelle stilling.

Næste kamp for talenterne er et sandt lokalderby mod AGF. Denne spilles lørdag d. 26/9 kl. 12:00 på hjemmebane. Der opfordres herfra til at møde op og støtte drengene i den spændende kamp.

Kampfakta
Lyngby – Randers Freja FC 0-0

Startopstilling med ændringer undervejs
Gustav Søby, Christoffer Mygind Hagens, William Warrer, Malthe Stadsgaard Henning, Laurits Pedersen (51. Sigurd Hylleberg), Wilhelm Simonsen, Bertil Seedorff, Malte Birch-Præst, William Moth (31. Victor Mikkelsen), Furkan Cengizay, Elias Kurth (51. Victor Osse).

Skrevet af: Christian Bundgaard Larsen
Foto: U15