U13 vinder to kampe i lærerig træningsturnering

U13 testede lørdag formen af, da de deltog i turneringen VB Blitz Cup, som er en intensiv træningsturnering, hvor der spilles flere kampe på kort tid (2×15 min. pr. kamp) og tilmed i 30 graders varme. U13-talenterne spillede således fire kampe denne lørdag, hvoraf det blev til to sejre og to nederlag.

For flere af U13-spillerne var det første gang, at de prøvede at spille elleve mod elleve på den helt store bane. Indledningsvist skulle drengene derfor lige finde sig til rette på den nye og noget større bane. I første kamp tabte U13 2-0 mod Sønderjyskes U13-hold (Haderslev FK) i en ellers jævnbyrdig affære. Sønderjyderne var farlige på omstillinger og i bagrummet, hvor det kronjyske U13-hold var lidt på hælene.

U13 kom dog stærkt tilbage, da de slog Vejle Boldklub med 4-2 i kamp to i turneringen. Det var en tæt kamp, hvor de randrusianske U13-drenge sluttede opgøret rigtig godt af og fik scoret nogle flotte mål. Christian Brund scorede et flot solomål og Peter Rask scorede direkte på frispark. Derudover scorede Valentin Stockalper og Albert Ates i 4-2 sejren.

U13 gik direkte fra Vejle-kampen, uden pause, og til næste kamp i turneringen, hvor FC Nordsjælland ventede. Og det var et særdeles velspillende FC Nordsjælland-mandskab som endte med at vinde kampen med hele 7-1. De kronjyske U13-drenge fandt aldrig rigtigt gode løsninger på at komme ud af nordsjællændernes høje presspil. Christian Brund scorede sit andet mål ved turneringen, da han var kampens enlige målscorer for Randers Freja FC. Det var dog gode lærepenge for U13-spillerne, som kunne lade sig inspirere af FCN og tage gode erfaringer med sig videre.

Og det var måske læringen fra forrige kamp, som et tændt randrusiansk U13-hold tog med sig ind i turneringens sidste kamp, hvor modstanderen hed A27, der er et hold fra Amager. U13 sad således på kampen fra første fløjt, og var dygtige til at finde gennembrud på kanterne via central opbygninsspil og udnytte spillernes fart. De kronjyske U13-talenter vandt turneringens sidste kamp med 2-1 på mål af Peter Rask og Marius Nedergaard Justesen.

– Alt i alt har det været en fantastisk lærerig og udviklende dag for drengene, som har mødt gode modstandere og fået lov til at udforske, hvordan det er at spille elleve mod elleve, fortæller cheftræner Kasper Stokholm Jessen og fortsætter:

– Vores evne til at bakke hinanden op og være trygge ved hinanden i vores spil, det kan vi helt klart tage med videre til sæsonpremieren mod Silkeborg IF i næste weekend. Vi skal også tage de sekvensvis af gode udtryk, vi har, med videre. Når vi eksempelvis har kontrol i kampen, som både kan være, når modstanderen har bolden såvel som, når vi selv har den. Den der følelse med, at vi har kontrol. Den skal vi helt klart tage med videre sammen med vores aggressivitet, fremadrettethed og nærvær. Det er de vigtigste ting, vi skal tage med videre, udtaler Kasper Stokholm Jessen.

U13 spiller sæsonpremiere mod Silkeborg IF hjemme i Randers lørdag den 15. august kl. 10:00 på kunstgræsbanen ved Cepheus Park Randers.

Skrevet af: Martin Albrechtsen