U13-aspiranttrup på weekendtur

U13-aspiranttruppen, som er et nyt tiltag i Randers Freja FC, har været på weekendtur i Nordtyskland.
23 spillere tog sammen med tre trænere/ledere og mere end 25 forældre af sted mod Flensborg lørdag den 2. november om formiddagen.
Alle blev indkvarteret i Flensborg, hvor alle værelser på vandrerhjemmet blev besat. Kort efter indkvarteringen kørte alle ud til en nærliggende skole, hvor der skulle trænes et par timer. Et fint stadion med en noget vandmættet grønsvær udgjorde en god ramme for en fin træning, hvor også drengene fik en indføring og træning i det tyske 9-mandsspil, som de skulle udøve om søndagen.
Efter træningen var der aftensmad og en god lørdag aften, hvor der blev hygget både hos forældre og drenge.

Søndag formiddag skulle truppen deltage i et søndagsstævne arrangeret af DFB Stützpunkt Flensborg. Et stævne som afvikles den første søndag i hver måned på forskellige stadions. Til stævnet deltager normalt alle de nærliggende DFB Stützpunkt (Schlesvig-Holstein), men denne gang havde vi også fået lov til at deltage med to hold. Der var så i alt otte hold, som spillede i to puljer. Tre kampe på 30 minutter til hvert hold.
I Tyskland er der mange Stützpunkts, som er et talentudviklingstiltag fra Det tyske fodboldforbund, som har oprettet disse Stützpunkts fordelt over hele Tyskland, med det formål at give talentfulde spillere i mindre klubber et godt træningstilbud én gang om ugen. Der trænes med U12, U13 og U14.
Disse trupper spiller et stævne mod andre Stützpunkts den første søndag i hver måned.

Ved stævnet spilles der 9-mandsfodbold med systemet 3:2:3, som alle skal benytte. Målmanden må kun spille fladt ud, overtrædes dette, er der frispark.
Der er ingen dommer på banen, så trænerne/spillerne dømmer selv.

De seks kampe, som vi deltog i var meget jævnbyrdige, og vore drenge fandt hurtigt ind i spillerytmen, selv om de aldrig havde spillet kamp sammen før. Der blev vist meget fin kombinationsfodbold fra begge hold, som også klarede det fint resultatmæssigt. Det blev til fire vundne kampe, en uafgjort og en tabt.
At der ikke var en dommer “gjorde spillet mere flydende”, som en af drengene sagde bagefter. Lidt tankevækkende…
De 23 drenge kommer fra følgende klubber: Auning IF, Bjerringbro IF, Helsted Fremad IF, Høst IF, Kristrup Boldklub, Langå IK, Randers Freja, SIF Assentoft og Ulstrup IF.

Efter stævnet var der en kort opsamling på den gode oplevelse, inden alle kørte mod Kronjylland.

Læs mere om U13-aspiranttruppen her

Skrevet af: Claus Stenum Jensen