Træls 3-1 nederlag under svære forhold til U19

Lørdag eftermiddag var der dømt top mod bund i U19 Drenge Divisionen, da Randers Freja FC gæstede Næsby Boldklub på Fyn. De kronjyske U19-drenge overvintrede på førstepladsen i rækken, og i dag skulle de i årets første turneringskamp forsøge at fortsætte fra, hvor de slap i efteråret.

Men forårspremieren fik ikke den ønskede start. Der var således ikke engang spillet et minut af kampen, da Næsby bragte sig foran med 1-0. Fynboerne opsnappede en tilbageaflevering fra Randers Freja FC, hvorefter Bekir Demirovic løb ned og scorede for hjemmeholdet. Det var en rigtig uheldig situation for de randrusianske U19-drenge, der forinden kampstart netop havde talt om, at de skulle være opmærksomme på banens vanskelige forhold grundet de massive mængder regn. Vandpytterne og mudderet på kunstgræsbanen i Næsby gjorde, at bolden blev for langsom og for kort. Mareridtsstarten sluttede dog ikke her, idét Randers Freja FC yderligere lavede et par forsvarsfejl, hvorfor stillingen efter 38 minutters spil var 3-0 til Næsby.
Gæsterne fra Randers havde hidtil kun produceret halve chancer i kampen efter standardsituationer. Men i det 39. minut lykkedes det for U19-spillerne at reducere til 3-1. Målet faldt efter forarbejde fra Mads Rohde Sørensen, hvorefter Næsby-målmanden parerede bolden lige ud til Oliver Bundgaard Kristensen, der sikkert kunne sparke bolden i nettet. De to hold gik derfor til pause ved stillingen 3-1.

Efter at have snakket med store bogstaver i pausen kom Randers Freja FC langt bedre ud til 2. halvleg end i 1. halvleg. Randrusianerne havde dog svære arbejdsbetingelser, da Næsby med en 3-1 føring i bagagen ikke havde behov for at skulle bevæge sig fremad banen. Hjemmeholdet stillede sig istedet tilbage for at forsvare og lukrere på omstillinger. På trods af at de kronjyske U19-drenge leverede god fight og vandt utrolig mange dueller og andenbolde i 2. halvleg, så manglede den sidste skarphed i dagens kamp. De mange indlægsmuligheder fra kanterne, som kronjyderne fik skabt, blev desværre ikke udnyttet. Målscorer Oliver Bundgaard var dog tæt på at skabe fodboldspillets allerstørste chance til Randers Freja FC i 2. halvleg og en god mulighed for at reducere yderligere, da han blev nedlagt i feltet. Men dommerens fløjte forblev tavs, hvorfor randrusianerne ikke fik tilkendt straffespark i situationen. I stedet endte forårspremieren med et nederlag på 3-1 i Næsby.

– Det går ikke vores vej i dag, men det har vi også selv skyld i. Vi er simpelthen for langsomme til at aflæse banen, og gøre det der skal til i forhold til forholdene. Det var vi dårlige til. Det forfulgte os igennem hele kampen, konstaterer Per Sørensen, der er cheftræner for U19-holdet.
– Selvom vores udtryk er bedre i 2. halvleg, så har vi i hvert fald noget, vi skal have kigget på til næste weekend, hvor vi møder Viborg, der som hold er bedre end Næsby, fortæller Per Sørensen.

Kampfakta:
Næsby Boldklub – Randers Freja FC 3-1 (3-1)

1-0 Bekir Demirovic (1.)
2-0 Bekir Demirovic (29.)
3-0 Bekir Demirovic (38.)
3-1 Oliver Bundgaard Kristensen (39.)

Startopstilling med ændringer undervejs:
Johannes Frahm, Christoffer Petersen, Oliver Overgaard Olesen (80. Nikolai Arenshøj), Jonas Graversen, Thomas Sønnichsen, Benjamin Zjajo (60. Matthæus Andersen), Majaliwa Msabaha, Oliver Bundgaard Kristensen, Tobias Klysner, Jesper Steendahl, Mads Rohde Sørensen.

Næste gang U19-ligaholdet skal i aktion er den 16-03 kl. 12:00 hjemme mod Viborg FF.

Skrevet af: Martin Albrechtsen