TopCenter-status på de to første år

TopCenter Randers Freja FC blev åbnet i januar 2018. Det er DBU, som har igangsat projektet som et landsdækkende projekt, hvor der nu er 30 topcentre godt fordelt over hele landet. Projektet er tre-årigt, hvorefter DBU evaluerer om projektet skal fortsætte. TOP Center (Talent Optimerings Projekt) er sat i verden for at give et træningstilbud til spillere fra U10, U11 og U12, som har særlige forudsætninger. Claus Stenum Jensen er leder for TopCenter Randers Freja FC, mens Henrik Brandt er koordinator.

Hvert topcenter skal lave skriftlige aftaler med partnerklubber, som spillerne skal komme fra. Der må kun udvælges ca. 5% af det samlede spillerantal, og halvdelen af spillerne skal være født i årets anden halvdel. Randers FC har pt. 30 partnerklubber med samlet ca. 400-450 spillere i hver årgang. 15 af de 30 klubber er pt. repræsenteret med spillere på TopCenter. Da TopCenter Randers Freja FC startede i januar 2018 var vi normeret til 16 spillere pr. årgang. Nu har vi opnået en normering på 22 spillere pr. årgang pga. flere partnerklubber. Vi har enkelte ledige pladser i hver årgang, så vi har mulighed for at optage spillere løbende.

Vi har pt. 58 spillere på TopCenter, som alle har en garantiperiode på et år. Der er tilknyttet tre trænere til hver årgang, hvor den ene træner i hver årgang er cheftræner for U13, U14 eller U15. Der er træning hver fredag kl. 17.00 – 18.30 på kunstgræsbanerne på Viborgvej. Sammen med TopCenter har vi en målmandsskole for de samme årgange, der er pt. tilknyttet 11 målmænd og to målmandstrænere.

Vi har et veldrevet Top-Center, som har et flot setup med dygtige trænere. Det er vores håb, at DBU beslutter at fortsætte med projektet efter de tre år, som løber ud om et år.
Den nye årgang 2010, som startede på TopCenter den 25. oktober 2019

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Claus Stenum Jensen