Top 10 – mest scorende Randers FC-spillere

Målscorerne. Det er dem, der som regel får den store hæder i kampene, og hvis navn bliver råbt op på stadion, når bolden er i mål. Det er også dem, der som regel bliver husket, når man kigger tilbage i fodboldhistorien. Her lister vi de ti mest scorende spillere i Randers FC-historien op.

1. Ronnie Schwartz – 40 mål
Udtrykket ”Plaffeministeren” som tiltale af Ronnie Schwartz blev skabt, da den rødhårede angriber gik målamok i Randers FC. 40 mål i 89 kampe blev det til for Ronnie i Randers-trøjen, inden han blev solgt til franske Guingamp.

2. Djiby Fall – 36 mål
Den store, stærke senegalesiske angriber var af to omgange i Randers. Første gang i 2006 som helt ung, hvor mange slog sig på ham og Randers FC endte med at sælge ham til Al Ain. Efter ophold i udlandet og i OB, kom han retur i 2013, inden han i 2015 igen drog videre.

3. Mikael Ishak – 35 mål
Der var ikke mange fans, der kendte ham, da han kom til klubben i 2014. Men da Mikael Ishak forlod klubben i 2017 havde han med 35 mål banket sig ind i randrusianeres bevidsthed.

4. Saba Lobjanidze – 32 mål
Hvad tid er det? Det er Saba-tid. Den georgiske publikumsfavorit henrykkede fansene med sin hurtighed, vævre driblinger og mange mål i perioden 2017-19.

5. Karsten Johansen – 32 mål
Hvis du spørger hvem som helst om, hvilket Karsten Johansen-mål i Randers FC-trøjen de husker bedst, så får du nok samme svar alle steder. Målet, der sikrede pokaltriumfen i 2006 vil altid stå i historiebogen.

6. Mogens Laursen – 29 mål
Var som ynglingespiller med til at bevare Randers Frejas divisionsstatus og endte hos FC Midtjylland, hvor han havde stor succes i starten. Auning-knægten kom hjem, da Randers FC var blevet en realitet og bombede især i oprykningssæsonen 2003/04. Med 29 mål i 54 kampe har han scoret mere end i hver anden kamp.

7. Tidiane Sane – 27 mål
Den senegalesiske midtbanespiller var en central brik ad flere omgange, men især under Colin Todd var han stærk. Han udviklede sig fra at være en målfarlig midtbanespiller med et dødbringende skud fra distancen til at blive en kontrollerende spilfordeler.

8. Viktor Lundberg – 26 mål
Han kom for alvor i fokus, da han i starten af 2015/16-sæsonen scorede 6 mål på 4 kampe. Den alsidige svensker var dog ikke en typisk topscorer, men leverede sine mål og var en garant for hårdt arbejde fra sin position i angrebet eller på kanten.

9. Marc Nygaard – 25 mål
Blev i sæsonen 2008/09 delt topscorer i Superligaen og var især i starten af sin tid i Randers FC en mastodont i angrebet. Sluttede med en skadesplaget sæson i Randers FC, hvor han dog var med til sikre den famøse overlevelse i foråret 2010.

10. Marvin Pourié – 22 mål
Det var med en masse rygter som værende ’enfant terrible’, at Marvin Pourié kom til Randers FC efter tidligere at have repræsenteret tre andre Superliga-klubber. Tyskeren brugte dog mest krudtet på banen og lavede blandt andet 10 kasser i sæsonen 2016/17.

10. Fabio Trinidade de Silveira – 22 mål
Ringer navnet ikke en klokke, så er det nok fordi, at den brasilianske angriber blev kaldt Fabinho, som blev kvitteret med et ’Fantastico’ fra publikum, når fanfavoritten kom på scoringstavlen.
22 mål i 61 kampe blev det til, inden han drog videre til Herfølge og HB Køge.

Honourable mention:
Yura Movsisyan – 21 mål
Lige uden for Top 10 finder vi en spiller, som mange Randers FC-fans husker med glæde. Armenske Yura Movsisyan kæmpede sig ind fanhjerterne med sine flotte mål og store andel i mirakelforåret 2010. Blev i 2011 solgt til russiske FK Krasnodar. Med 21 mål i 38 kampe har han samtidig det bedste målsnit i Randers FC’s historie.

(Listen her er lavet til det nye Randers FC Magasin. Der er desværre indsneget sig en fejl i magasinet, da vi har glemt Djiby Fall på den – ja vi ved godt, at det er blasfemi! – men han er at finde på denne opdaterede liste)

Du kan læse flere spændende artikler i det nye Randers FC Magasin. Du kan få det ganske gratis hos flere af vores sponsorer:

BilkaIntersport – Randers SportJysk VinSkousen RandersHornbæk BageriVennelystbageriXL-Byg – VorupgruppenLivrettenAutomobilhuset Randers A/Shosmagnus.dkHelsted Slagteren

Du kan også nappe et magasin i vores stander ved indgang C på hjørnet af Vester Boulevard og Sjællandsgade – eller læse det digitalt ved at klikke her.

 

Skrevet af: Randers FC
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images