To talenter rykker ind i Superliga-truppen

De to talentfulde U19-spillere Tobias Klysner og Oliver Bundgaard er begge blevet udstyret med 4-årige kontrakter og vil fremover være at finde i Superliga-truppen.

Randers FC har efterhånden fået tradition for at være en klub, hvor unge spillere får chancen. Det har især været synligt i de sidste sæsoner, hvor egne talenter har spillet en stor rolle på Superliga-holdet.

Den udvikling skulle gerne fortsætte, og derfor har Randers FC skrevet kontrakter med U19-profilerne Tobias Klysner og Oliver Bundgaard, der har skrevet under på 4-årige kontrakter og rykkes i Superliga-truppen til den kommende sæson.

– Det er to spillere, som har trænet meget med Superliga-holdet i den forgangne sæson og som har præsteret og udviklet sig virkelig godt. Vi tror på, at vi kan rykke dem det næste skridt til at blive Superliga-spillere, hvilket kontraktlængen også afspejler. Det er vigtigt for Randers FC at have egenudviklede spillere på holdet, som kan blive profiler og også gerne salgsobjekter, som tilfældet har været med eksempelvis Jonas Bager, siger sportslig og kommerciel direktør Søren Pedersen og fortsætter:

– Nu skal de være med på fuldtid, og det gør, at det lettere kan vænne sig til tempoet. De skal bruge det første stykke tid på at blive gjort klar til seniorfodbold, der går hurtigere og er mere fysisk end ungdomsfodbold. Deres gåpåmod og energi er forfriskende for holdet, og det er vigtigt, at de fortsætter med at turde spille deres eget spil, selvom de bliver en fast del af Superliga.

De to 17-årige kantspillere, der begge fylder 18 år i løbet af sommeren, glæder sig til at blive en fast del af Superliga-truppen, som også kommer til at tælle U19-holdets topscorer Kasper Høgh.

– Det er en drengedrøm, der går i opfyldelse. Først Superliga-debut tidligere i sæsonen og nu en fast plads i truppen. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang og vil arbejde hårdt for at udvikle mig yderligere, så jeg kan byde mig til i kampen om spilletid allerede i den kommende sæson, siger Tobias Klysner, der fik Superliga-debut i april på udebane mod Hobro.

Debut har Oliver Bundgaard endnu til gode, men den kommer forhåbentlig i løbet af den kommende sæson.

– Det er vildt stort, at jeg nu bliver en del af Superliga-holdet. Det har været drømmen, siden jeg var en lille dreng, der tonsede rundt i HSF-trøjen ude i Hornbæk og legede, at jeg var de store stjerner. Nu handler det om at bygge og knokle på og så gribe chancen, når den byder sig. Jeg jagter da i hvert fald muligheden for spilletid i den kommende sæson, for det vil være en stor milepæl at få Superliga-debut, siger Oliver Bundgaard.

Da de bliver fuldtids-professionelle, fortsætter de dog ikke på deres nuværende uddannelse. Der er dog lagt planer for, hvordan de skal dygtiggøre sig uden for fodbolden.

– Først og fremmest er jeg glad for, at vi igen kan levere unge spillere til Superliga-holdet, da det er det, vi er sat i verden for i talentafdelingen. De har begge gode individuelle kvaliteter, men skal nu lære endnu mere om det relationelle og holdtaktiske aspekt. De vil blive matchet hårdt, hvilket er god læring for dem. Som uddannelsesansvarlig er jeg samtidig glad for, at begge spillere er indstillede på at dygtiggøre sig yderligere uddannelsesmæssigt. Det betyder meget for mig, men også for vores gode uddannelsespartnere, siger talentchef og Head of Coaching Peter Elstrup.

Søren Pedersen om Tobias Klysner:
Han er en kreativ spiller og målsøgende offensivspiller, som er dygtig en-mod-en og kan lave både mål og assists. Det er en naturlig del af hans spil at være en kreativ og underholdende type.

Søren Pedersen om Oliver Bundgaard:
Han er ung, dygtig kantspiller, som også ved, hvor målet står. Han har fået opbygget en god fysik og skyder en rigtig god fart.

Tobias Klysner Breuner
Fakta: 3. juli 2001 (17 år)
Position: Venstrekant
Fik Superliga-debut på udebane mod Hobro i april 2019
Tidligere klubber: Hornbæk SF, Randers Freja

Oliver Bundgaard Kristensen
Født: 15. juni 2001 (17 år)
Position: Højrekant
Tidligere klubber: Hornbæk SF, Randers Freja

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Randers FC