Tilfældigt mål gav nederlag i tæt kamp

Det blev til et 0-1-nederlag mod tjekkiske 1. FC Slovacka i Randers FC’s første træningskamp i Tyrkiet. En meget tæt kamp blev afgjort af en tilfældighed, da en afretning snød Randers FC-forsvaret og til slut endte i mål.

Første halvleg var en noget rodet affære, hvor vores tjekkiske modstander var mest farlige i indledningen. Det blev til et par halve chancer, men ikke noget, der udmøntede sig i det helt store. De prøvede flere gang at spille bolden i bagrummet, men her var Patrik Carlgren god til at komme ud og sparke væk eller sikre sig bolden.

Den første store Randers FC-chance faldt efter 25 minutters spil Mikkel Kallesøe tog en god tur op ad højrekanten og spillede et-to med Marvin Egho for så at slå et godt indlæg ind til Benjamin Stokke. Den store nordmand fik kastet sig i luften og ekvilibristisk first-timet sin afslutning, der desværre blev reddet af målmanden, hvorefter bolden røg ud over baglinjen.

Mikkel Kallesøe var også i fokus små fem minutter senere, da han var søgt ind i banen og modtog bolden uden for målfeltet. Han fik trykket af lige ved buen ved målfeltet, men desværre røg bolden et stykke over mål.

Efter pausen havde Randers FC langt bedre fat, men en tilfældighed gjorde, at FC Slovacka kom foran efter 52 minutters spil. Et indlæg blev afrettet af André Rømer og røg over en chanceløs Patrik Carlgren. Inde på stregen forsøgte Erik Marxen heroisk at heade bolden væk, men fik sendt bolden op på indersiden af stolpen og i mål.

Fem minutter senere skulle der have stået 1-1, da Kevin Conboy havde Randers FC’s største chance i anden havleg (se billedet), menkeeperen kom god ud og forhindrede en udligning. Så drengene i lyseblåt kom desværre ikke på tavlen i kampen. Det på trods af, at indskiftede Emil Riis satte gang i tingene og udfordrede de tjekkiske forsvarsspillere med sin hurtighed. Det skabte flere store chancer til såvel Riis som holdkammeraterne – dog uden scoringer.

I slutminutterne dømte kampens dommer straffespark, da en tjekkisk spiller angiveligt havde armen på bolden i feltet. Det blev dog korrigeret efter en snak med linjedommeren og endte ud i et hjørnespark.

Der blev dog fightet og løbet en masse kilometer i kampen, som helt sikkert kommer til gavn i resten af forberedelsen til forårssæsonen. 

Startopstillingen med ændringer undervejs:
Patrik Carlgren – Johnny Thomsen (46. Björn Kopplin), Jonas Bager, Erik Marxen, Kevin Conboy (67. Kasper Enghardt) – Mikkel Kallesøe (50. Saba Lobjanidze), Nicolai Poulsen (67. Simon Graves), Mads Aaquist – Benjamin Stokke (63. Emil Riis), Marvin Egho (67. Mikael Boman)

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Randers FC