Thomasberg: Jeg vil hellere, at folk har en holdning til mig, end at de er ligeglade

45-årige Thomas Thomasberg har været cheftræner for Randers FC siden juni 2018. På det tidspunkt vendte han tilbage til en klub, der havde været igennem en turbulent periode. Det er halvandet år siden, og i dag er forvandlingen til at få øje på. Der er harmoni i truppen, stabilitet over hele linjen og solide præstationer på grønsværen.

I Randers FC Magasinet 2020, der udkom for ikke så længe siden, kan du blandt andet komme tættere på Randers FC’s cheftræner Thomas Thomasberg.

Han fortæller blandt andet om følelsen ved at blive fravalgt som cheftræner, da Colin Todd stoppede i 2016 og blev erstattet af Olafur Kristjansson.

– Jeg indrømmer gerne, at jeg var meget skuffet over ikke at blive valgt, og havde måske noge indebrændthed i mig i en periode. Men jeg holdt af klubben og valgte også at blive i et halvt år som assistent for Olafur.

Om Randers FC’s tilstand:
– Lige nu har vi unge spillere som Lauenborg, Kallesøe, Riis og Dakir, og jeg kan de seneste år nævne andre spillere som Fenger, Bager, Brock-Madsen og Poulsen (Nicolai, red.). Det er vigtigt for en klub som Randers FCat udvikle egne spillere – ikke mindst fordi de er vokset op med kulturen og den DNA, der er kendetegnende for Randers FC. Det er med til at bevare de værdier, der
er i klubben.

– Den førsteholdstrup, vi har p.t., er med en gennemsnitsalder på 26 år i øvrigt den yngste, der har været i den tid, Randers FC har eksisteret. Det, sammenholdt med, at vi har skabt nogle
solide resultater, vidner om, at retningen er den rigtige, og det glæder mig.

Om stemplet som “tudefjæs”:
– Jeg har godt set, at jeg nogle steder bliver kaldt tudefjæs, og det er selvfølgelig et prædikat, jeg gerne vil af med. For det synes jeg på ingen måde, at jeg er. Ja, jeg kan godt kommentere på en dommerkendelse eller noget andet, der ikke har givet mening i løbet af en kamp.  Men når jeg ser på noget af det, jeg i tidens løb har kommenteret på, så er det saglig kritik, hvor jeg efterfølgende har fået ret. Måske lige med undtagelse af mine kommentarer om Carlgrens udvisning mod Brøndby i efteråret, som jeg i situationen og minutterne efter kampen ikke syntes var rimelig. Men her er det også klart, at når nogen har givet mig prædikatet ”tudefjæs”, så dyrker de det også ekstra i en situation som den med Carlgrens udvisning.

– Når det er sagt, så har jeg det godt med, at folk har en holdning til mig. Hellere det, end at de er ligeglade med mig. Trænere som Ståle Solbakken og David Nielsen deler jo også vandene. Det gør
rigtig mange trænere. Jeg tror, at de to eneste trænere, som alle kan lide, er Jürgen Klopp og Michael Laudrup, lyder det med et smil fra Thomas Thomasberg.

Du kan læse hele af artiklen og flere spændende artikler i Randers FC Magasinet 2020. Du kan få det ganske gratis hos flere af vores sponsorer:

BilkaIntersport – Randers SportJysk VinSkousen RandersHornbæk BageriVennelystbageriXL-Byg – VorupgruppenLivrettenAutomobilhuset Randers A/Shosmagnus.dkHelsted Slagteren

Du kan også nappe et magasin i vores stander ved indgang C på hjørnet af Vester Boulevard og Sjællandsgade – eller læse det digitalt ved at klikke her.

Skrevet af: Randers FC
Foto: Jan Christensen, Getty Images