Storsejr over OB i reserveligaen

Mandag eftermiddag tog Randers FC hul på mesterskabsslutspillet i reserveligaen, da kronjyderne var på besøg hos OB. Det var samtidigt en mulighed for at revanchere søndagens 0-0 kamp mod selvsamme modstander i Superligaen.

I en åben 1. halvleg, hvor OB også havde deres muligheder, var Randers FC skarpe på holdet to første store chancer i kampen. Efter 13. minutter erobrede Vito Hammershøy-Mistrati bolden, hvorefter han spillede Kasper Høgh fri på kanten af feltet i højre side. Med sin førsteberøring klaskede Høgh fra kanten af feltet resolut bolden op i det korte målhjørne. Flot scoring af den unge lokale angriber. Bare tre minutter senere sendte Simon Graves med en fin stikning Alhaji Kamara i dybden, som havde timet sit løb rigtig godt. Herefter var der kun én vej for Kamara, der kom alene igennem og scorede stensikkert ved forreste stolpe. Hjemmeholdet nåede at reducere til 1-2 inden pausen efter et hjørnespark, hvor Max Fenger fik headet bolden ind bag en sagesløs Jonas Dakir. Derfor var stillen 1-2 ved pause.

I 2. halvleg kom Randers FC igen bedst ud af startblokken, da et indadskruet hjørnespark fra Mathias Greve blev snittet videre af Simon Graves ved forreste stolpe. Herefter var Alhaji Kamara for anden gang i kampen på pletten, da han midt i feltet headede lædderet i netmaskerne. I det 67. minut lukkede den tidl. OB-spiller Mathias Greve kampen mod sine gamle holdkammerater, da han cementerede sejren med sin scoring til 1-4. Målet kom efter en indspilning fra Benjamin Stokke, hvorefter Greve vendte på en tallerken i feltet og hamrede bolden i mål. Teknisk godt udført af Greve. Dermed fik Randers FC’s reserveligahold en optimal start på forårets mesterskabsslutspil, hvilket assistenttræner Rasmus Bertelsen, som står i spidsen for reserverne, er svært tilfreds med.

– Det var en kamp på et godt niveau. Begge mandskaber stillede med gode hold, så det var en god matchning og en fin måde at få taget hold på mesterskabsslutspillet med reserveholdet. Vi får vist, at vi har et rigtig godt reservehold, hvor kulturen og spillestilen hænger sammen med det, vi laver på førsteholdet. Så det var dejligt at se, at vi kunne præstere som et hold, udtaler Rasmus Bertelsen.

– Og det var selvfølgelig også dejligt at se, at vores offensive spillere fik prikket nogle kasser ind. Det er noget af det, vi gerne skal have gang i her i foråret, at vores offensive spillere bliver skarpere. Nu hvor Saba ikke er her længere, så skal målene produceres fra andre, og kampen her var et fint skridt på vejen, fortæller Rasmus Bertelsen.

Næste gang reserverne skal i aktion er hjemme mod Esbjerg den 16. marts kl. 14:00.

Kampfakta:
OB – Randers FC 1-4
0-1 Kasper Høgh (13.)
0-2 Alhaji Kamara (16.)
1-2 Max Fenger (21.)
1-3 Alhaji Kamara (53.)
1-4 Mathias Greve (67.)

Startopstilling med ændringer undervejs:
Jonas Dakir – Jesper Lauridsen, Simon Graves, Mathias Nielsen, Oliver Bundgaard (65. Christoffer Petersen) – Tobias Klysner (80. Mikkel Brund), Vito Hammershøy-Mistrati, Issah Salou (70. Karl Leth), Mathias Greve (70. Laurs Skjellerup), Kasper Høgh, Alhaji Kamara (60. Benjamin Stokke).

Skrevet af: Martin Albrechtsen
Foto: Jan Christensen, Getty Images