Stensikker 3-0-sejr sikrer overvintring i top-6

Søndag eftermiddag skulle Randers FC forsøge at slutte efterårssæsonen godt, da kronjyderne i årets sidste hjemme på Cepheus Park Randers mødte Esbjerg fB. Og det var et særdeles oplagt randrusiansk mandskab som satte sig på kampen fra første fløjt.

En spillelysten Saba Lobjanidze, som blev kåret til kampens spiller af fansene, var en konstant kilde til uro for esbjergenserne. Og det var da også Saba som fik fremtvunget et straffespark efter 9 minutters spil, da Esbjergs Jonas Mortensen måtte tage hånden til hjælp for at stoppe den dribblestærke georgier. Saba eksekverede selv straffesparket på flotteste vis, da han med en fræk panenka-afslutning bragte de lyseblå foran med 1-0. Efter scoringen kom gæsterne fra Esbjerg bedre med i opgøret uden for alvor at blive farlige. De sortklædte esbjergensiske spillere kunne dog ikke forhindre Emil Riis i at udbygge førringen kort før pausefløjtet. En lang bold fremad banen blev forlænget med hovedet af Mikkel Kallesøe, hvorefter Marvin Egho lagde bolden af til Emil Riis, der kanonerede bolden op i det korte hjørne. 2-0 scoringen lunede gevaldigt før pausen, mens det samtidigt også var en god måde for Riis at fejre sin U21-landsholdsudtagelse på.

Kort inde i 2. halvleg fandt Erik Marxen med et perfekt ekesekveret frispark Marvin Egho i feltet. Østrigeren overplacerede desværre afslutningen, som ellers var en god mulighed for at komme yderligere foran. Randers FC var anderledes skarpe på holdets næste chance, da André Rømer blev spillet i dybden. Få meter fra baglinjen snød Rømer den tidligere Randers FC-spiller Joni Kauko, da han med en sparkefinte gik forbi finnen, hvorefter han serverede bolden på et sølvfad for en fremstormende Björn Kopplin, der usvigeligt sikkert bragte Randers FC foran med 3-0.

Med fem minutter tilbage af kampen var gæsterne fra Esbjerg lige ved at komme på tavlen, da Mathias Kristensen ramte overliggeren. Reduceringen udeblev dog og Randers FC kørte herefter sejren hjem og vandt for anden hjemmekamp i træk med cifrene 3-0. Dermed kan Randers FC gå på vinterpause velvidende, at kronjyderne er sikret en plads i top-6 vinteren over.

Tak for opbakningen i 2019. Vi glæder os allerede til forårssæsonen i 2020, hvor vi starter ud med at møde AGF i februar måned.

Startopstilling med ændringer undervejs:

Patrik Carlgren – Björn Kopplin, Erik Marxen, Simon Piesinger, Kevin Conboy – Mikkel Kallesøe, André Rømer (66. Johnny Thomsen), Vito Hammershøy-Mistrati, Saba Lobjanidze (82. Alhaji Kamara) – Emil Riis (71. Mathias Nielsen), Marvin Egho

Gule kort: Erik Marxen, Jesper Lauridsen, Jonas Mortensen,

Tilskuertal: 2103

Kampens spiller: Saba Lobjanidze (valgt af fansene via Randers FC-app’en)

Kampsponsor: Scanditek IT Solutions


Kampfakta:

Randers FC – Esbjerg fB 3-0

1-0 (9. Saba Lobjanidze)

2-0 (43. Emil Riis)

3-0 (54. Björn Kopplin)

Skrevet af: Martin Albrechtsen
Foto: Jan Christensen, Getty Images