Statistikken taler til Randers FC’s fordel

På lørdag spiller vi årets sidste Superligakamp, når Vejle Boldklub gæster Cepheus Park Randers. Det er alletiders mulighed for at julepynte på Superligatabellen, da vi med en sejr og tre point kan overvintre i top-6.

Efter en god sæsonstart, hvor Vejle Boldklub blandt andet spillede 1-1 ude mod Brøndby, er vejlenserne nu at finde isoleret i bunden af Superligaen sammen med Hobro og Vendsyssel med hver 16 point. De to sidstnævnte er modstandere som Randers FC på det seneste har besejret, begge på udebane med 1-0. Det vil derfor ikke gøre noget, hvis kronjyderne på samme vis kan slå det sidste af de tre bundhold, Vejle Boldklub, med samme cifre eller mere.

Kigger man på den indbyrdes statistik i Superligaen mellem Randers FC og Vejle Boldklub, viser det sig, at Randers FC har overhånden. De lyseblå har således vundet tre kampe, tabt en enkelt og spillet tre uafgjorte af i alt syv indbyrdes kampe. Første Superligakamp mellem de to mandskaber fandt sted den 10. september 2006, hvor randrusianerne hjemme vandt med 2-1. En kamp hvor Issah Ahmed og Todor Yanchev kom på tavlen for de lyseblå.

Sidst de to hold mødtes var i indeværende sæson, hvor Vejle Boldklub og Randers FC tilbage i september måned spillede 1-1 i Nørreskoven. Det var en kamp, hvor brasilianske Allan Sousa bragte vejlenserne foran med 1-0 efter 22. minutter. Den giftige brasilianer er dog ikke med på lørdag grundet karantæne. Benjamin Stokke fik i det 37. minut udlignet til slutresultatet 1-1. Randers FC havde i denne kamp mulighederne for at afgøre kampen og tage alle tre point med hjem til Kronjylland. Det lykkedes som bekendt ikke. Derfor har randrusianerne revanche til gode, når spillerne løber på banen lørdag. Tre point ville i den grad lune og betyde, at vi kan overvintre i top-6.

Der er kampstart lørdag kl. 16.00 på Cepheus Park Randers.
Prisen på billetter til unummererede pladser koster bare 20 kroner, og entréindtægten fra kampen går til Randers Julehjælp. Du kan købe billetter her.

 

Skrevet af: Martin Albrechtsen
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images