Sort aften på flere måder: Nederlag og manglende TV-signal

En skuffende kamp betød, at Randers FC ikke kunne følge op på den flotte 0-3 sejr over Vejle, men i stedet måtte tage sig til takke med et 1-2 nederlag til gæsterne fra AaB.

Randers FC skulle fredag aften forsøge at følge op på den fornemme 0-3 sejr over Vejle fra sidste weekend, idet de fik besøg af de ikke mink-sygdomsramte nordjyder fra AaB.

Det var gæsterne, der kom bedst fra start, da Jores Okore kunne sparke kuglen ind til 0-1 efter et hjørnespark. Dette gav de bolsjestribede momentum, og blot ét minut efter føringsmålet var Tom Van Weert tæt på at udbytte føringen med et fremragende spark på trekantssammenføjningen.

Herefter begyndte kronjyderne at vise tænder og fik sat sig på spillet. Tosin Kehinde lavede tryllerier på venstrekanten, Tobias Klysner kæmpede hårdt i den modsatte side og inde på midten fik Vito Hammershøy-Mistrati gang i sine kombinationer. På trods af spilovertag var der dog endnu vej til at passere Jacob Rinne i AaB-buret. Tættest på kom den altid-hårdtarbejdende Klysner, men desværre for randrusianerne overplacerede han sit indersidespark. Herefter fløjtede dommer Mikkel Redder til pause ved stillingen 0-1.

Anden halvleg startede, som første halvleg sluttede – med en Klysner-afslutning – men desværre direkte i aalborgensernes svenske målmandshænder.

Dette fik AaB op i gear. Først fik Van Weert en enorm mulighed som følge af Lucas Andersens hurtige fødder, hvorefter Oscar Hiljemark udbyggede føring, selvom Patrik Carlgren fik nallerne på. Dermed 0-2 til AaB.

I stil med første halvleg satte randrusianerne sig igen på spillet. Den mest benyttede aflevering var den lange mod en ensom Alhaji Kamara, men i Aalborg får man åbenbart lange bolde til morgenmad. Gentagende gange blev bolden nemlig eksekveret væk med pandebrasken.

I det 67. minut opstod en livline til Randers FC – det troede man i hvert fald i første omgang. Kamara blev fældet i feltet efter en god stikning af Mathias Greve, hvilket fik Mikkel Redder til at fløjte mod pletten til store aalborgensiske frustrationer. VAR-systemet kom på banen til AaB-fordel, fordi kendelsen blev trukket tilbage og blev i stedet ombyttet til et gult kort til Kamara. En mavepuster, men ikke desto mindre helt fair.

Fem minutter efter betød et teknisk uheld, at TV-signalet og dermed også VAR-systemet blev sat ud af spillet. Dette gav et længerevarende spilstop, og det var som om, at den lange pause gav hjemmeholdet blod på tanden – især hos Erik Marxen. Et intensivt fremstød af vores anfører, hvor han undervejs kombinerede med indskiftede Bassala Sambou, fik AaB’s Kristoffer Pallesen til at hægte ham. Denne gang var der ingen tvivl hos Mikkel Redder bag fløjten. Straffespark. Som et deja-vu fra sidste weekend var André Rømer sikkerheden selv, da han sendte bolden i den ene retning og Jacob Rinne i den anden. Dermed en reducering til 1-2, hvilket fik de trofaste fans på stadion op i et verbalt gear.

I spilmæssigt gear kom Randers FC dog aldrig på trods af reduceringen. I kampens sene minutter, hvor der i øvrigt var lagt hele ni minutter til som følge af den lange pause, kom randrusianerne aldrig tættere på end næsten. Nærmest var Bassala Sambou, der i en flyvende hollænder headede bolden over mål, men ind ville bolden ikke.

En dosis trist nederlag på 1-2 og en skvæt manglende TV-signal blev dermed udbyttet i en sort aften på Cepheus Park Randers. Dog får kronjyderne en chance for oprejsning på tirsdag, hvor Aarhus Fremad venter i Sydbank Pokalen med kampstart kl. 13:30.

Kampfakta 1-2 (0-1)
0-1 Jores Okore (21.)
0-2 Oscar Hiljemark (53.)
1-2 André Rømer (79.)

Startopstilling med ændringer undervejs
Patrik Carlgren – Mikkel Kallesøe (Jesper Lauridsen), Simon Piesinger, Erik Marxen, Björn Kopplin – André Rømer – Tobias Klysner (72. Frederik Lauenborg), Vito Hammershøy-Mistrati, Mathias Greve, Tosin Kehinde (57. Marvin Egho) – Alhaji Kamara (72. Bassala Sambou)

Skrevet af: Christian Bundgaard Larsen
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images