Skuffende pointdeling mod AGF

Efter en dramatisk afslutning endte det 1-1 mod AGF i 3F Superligaens genåbningskamp.

Med høj dåselyd og tomme tribuner startede forårets længe ventede lokalderby mod AGF. Og de to hold kom også fra start med ivrige udtryk efter to en halv måneders pause fra 3F Superligaen.

På hjørnespark af Vito Hammershøy-Mistrati kom Randers FC efter fire minutter til den første chance, men formåede desværre ikke at vinde duellen i det lille felt.

Og ti minutter senere lagde anfører Erik Marxen så bolden ind i feltet, hvor Alhaji Kamara steg til vejrs og satte panden på, men desværre headede han ved siden af målrammen.

Med de første 20 minutter på uret bølgede spillet frem og tilbage, uden at nogle af de to mandskaber formåede at blive rigtig farlige.

Halvvejs i første halvleg smed Björn Kopplin et farligt indlæg ind i det lille felt, hvor Alhaji Kamara lige fik foden, men endnu en gang desværre forbi målrammen.

Efter 36 minutter viste Simone Piesinger suverænt overblik, da østrigeren afsluttede 40 meter fra mål og fangede AGF-keeper, William Eskesen, der stod langt ude af sit mål. Eskesen nåede lige netop at få handsken på, men lige lidt hjalp det – 0-1 til Randers FC.

Og sådan forblev stillingen frem til pausen.

Anden halvleg startede meget lig den første. To mandskaber der var ivrige efter at komme på bolden og sætte angreb op, uden at de formåede at blive farlige. Men efter anden halvlegs første kvarter var det Randers FC, der sad mest på bolden og trykkede det aarhusianske mandskab tilbage i banen.

Ti minutter senere vendte spillet dog, og det var pludselig AGF, der pressede Randers FC tilbage på grønsværen, og spillede sig til flere hjørnespark. Men randrusianernes forsvar lukkede af.
Med defensive indskiftninger fra Randers FC, blev det en taktisk kamp – for Randers FC om at lukke ned og forsvare 0-1-føringen hjem.

Med otte minutter tilbage af den ordinære spilletid var det lige ved, at AGF spolerede den plan, da en aarhusianer kom frit til skud inde i feltet, men Patrik Carlgren satte benet på og var hurtig med hænderne til at samle returbolden op.

AGF bibeholdt trykket på Randers FC helt frem til kampens overtid, hvor det i det 92. minut til sidst lykkedes aarhusianerne at udligne, da Patrick Mortensen sparkede bolden ind bag Patrik Carlgren i målet.

Kampens sidste minutter blev en rodet omgang, i begge mandskabers forsøg på at bringe sig foran og snuppe de tre point – men opgøret endte uden vinder med stillingen 1-1 på måltavlen, da kampens dommer Jens Grabski Maae fløjtede af efter 96 minutters spil.

Kampfakta:

AGF vs. Randers FC

Startopstilling med ændringer:

Patrik Carlgren – Johnny Thomsen, Erik Marxen, Simon Piesinger, Björn Kopplin – Mikkel Kallesøe, Vito Hammershøy-Mistrati (Frederik Lauenbrg), André Rømer, Mathias Greve (Tosin Kehinde) – Alhaji Kamara (Mathias Nielsen), Emil Riis (Kasper Høgh)

Gule kort: Zach Duncan (AGF), Patrick Mortensen (AGF), Emil Riis (Randers FC), Kasper Høgh (Randers FC)

Skrevet af: Helena Lillelund
Foto: Lars Ronbog, Getty Images