Sejr over Sturm Graz i sidste testkamp

Randers FC vandt 3-2 over Sturm Graz i vinteropstartens sidste træningskamp, inden det går løs i Superligaen.

De forsvarende østrigske sølv- og pokalvindere fra Sturm Graz fik kærligheden at føle, da Randers FC kom “på besøg” på deres hjemmebane i Belek. En slidt og mudret en af slagsen, der bar præg af det ustadige vejr, som har præget træningslejren i Tyrkiet.

En der ikke så ud til at lade sig påvirke af banens tilstand var Saba Lobjanidze, der var i overordentligt godt spillehumør. Efter 11 minutters spil udmøntede det sig i et skudforsøg fra georgierens fod, men han måtte desværre se bolden prelle af på stolpen.

Randers FC spillede godt fra start og havde ikke haft problemer østrigerne i det første kvarter. Desværre gav en opspilsfejl i forsvaret østrigerne en stor chance, og den sparkede Jakob Jantscher sikkert i kassen.

Det slog ikke Randers FC-spillerne ud af kurs. Saba Lobjanidze kom hurtigst over en østrigsk clearing og spottede hurtigt, at den østrigske keeper var langt ud af sit mål. Stille og roligt sendte Saba bolden over keeperen og i kassen til stillingen 1-1 efter 23 minutters spil.

Små 10 minutter senere kunne det også være blevet til en Randers-føring, da Jonas Bager fik muligheden efter en dødbold. Bagers flugter i feltet fløj dog over mål.

Efter 36 minutter opstod der lidt forvirring i østrigernes felt, da den tyrkiske dommer først dømte indirekte frispark til Randers FC, da en Sturm Graz-spiller havde haft hånd på bolden. Efter at have talt med sin linjedommer fik han heldigvis ændret den kendelse til et straffespark. Det eksekverede Marvin Egho sikkert.

Et par minutter inden pausen skulle Saba Lobjanidze have gjort det til 3-1, da han kom alene med keeperen. Afslutningen fra Saba var dog for svag og sad lige på keeperen.

I anden halvleg var der ikke de helt store målchancer i de første 10 minutter. En stor én af slagsen kom dog efter 58 minutter, hvor Benjamin Stokke fik en stor mulighed, som keeperen dog fik reddet. Og Stokke skulle få endnu en chance igen efter 72. minut efter en tværpasning ind i feltet fra Emil Riis. Nordmanden havde dog ikke helt fået indstillet sigtekornet, og keeperen fik endnu engang reddet Sturm Graz fra endnu et mål imod.

Det fik han dog ikke gjort minuttet senere, da et hjørnespark fra højre side endte i panden på Jonas Bager, der headede bolden mod mål. Og i mål kom den, og Bager jublede som målscorer. André Rømer gjorde dog også krav på scoringen, da han mente at have snittet den på vej ind. Så det må stå ind i det uvisse, hvem der scorede – men ind til 3-1 kom bolden i hvert fald.

Til slut fik Sturm Graz udlignet ved Michael Lema, men Randers FC tog altså sejren – og kan gå ind til forårspremieren mod AaB med selvtillid i bagagen.

Startopstilling med ændringer undervejs:
Patrik Carlgren – Johnny Thomsen (61. Björn Kopplin), Jonas Bager, Erik Marxen (74. Kasper Enghardt), Kevin Conboy – Mikkel Kallesøe (79. Tobias Damsgaard), Nicolai Poulsen (76. Frederik Lauenborg), André Rømer, Saba Lobjanidze (79. Mads Aaquist) – Benjamin Stokke (82. Mikael Boman), Marvin Egho (61. Emil Riis)

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Randers FC