Ricardo Moniz er ny cheftræner i Randers FC

Det bliver den 53-årige hollænder Ricardo Moniz, der overtager cheftrænerposten i Randers FC.

Ricardo Moniz kommer til Randers FC med masser af trænererfaring fra klubber i flere forskellige lande – blandet andet i østrigske Red Bull Salzburg, som han i 2012 gjorde til mestre og pokalvindere. Senest var han cheftræner i FC Eindhoven, hvor han stoppede i sommer og derfor var ledig på markedet.

Han er måske et ukendt navn for de fleste i Alka Superligaen, men ikke for Randers FC-direktør Michael Gravgaard, der oplevede Moniz på nærmeste hold i Hamburger SV, hvor Moniz var assistenttræner og også senere blev midlertidig cheftræner.

– Vi får en cheftræner, som er et af de mest passionerede og dedikerede fodboldmennesker, jeg har mødt. Han er fyldt med energi og er en træner, der inspirerer og motiverer spillerne til at yde sit bedste i hver eneste træning. Med Ricardo får vi også en træner, der vil stille store krav til spillerne. Han er hollænder, men ikke romantiker, og 99% er ikke nok for ham. Det er kun 100%, der tæller, siger Randers FC-direktør Michael Gravgaard.

Da aftalen med tidligere cheftræner Ólafur Kristjánsson blev ophævet efter gensidig aftale, så var Gravgaard hurtigt klar over, hvor der skulle ledes.

– Vi har behov for at få en udefra, som ikke har nogen forudindtaget holdning til Randers FC. Derfor besluttede vi også hurtigt at kigge efter en træner, der ikke tidligere har været i den danske andedam. Der findes en masse dygtige trænere inden for landets grænser, men i den position vi befinder os i nu, så har vi brug for friske øjne og kræfter. Det får vi i Ricardo Moniz, og jeg har virkelig stor tiltro til, at han kan være med til at få vendt udviklingen, lyder det fra Gravgaard.

Ricardo Moniz har første træningsdag i Randers FC mandag formiddag. Efterfølgende vil Randers FC gerne byde presse og fans velkommen til at møde den nye cheftræner i Thor Loungen kl. 13.00. Der vil først være mulighed for at interviewe den nye cheftræner samt direktør Michael Gravgaard om ansættelsen på det pågældende tidspunkt.

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Getty