Randers FC-toget fortsatte sejrsstimen i Roskilde

Randers FC-sejrsstimen fortsætter, men holdet måtte ud i de døende minutter for at sikre en 2-1-sejr i Roskilde torsdag aften. Emil Riis blev matchvinder med sin scoring i overtiden.

Det kørte ikke på skinner for Randers FC i Sydbank Pokalens 3. runde, men det endte alligevel med en 2-1-sejr over FC Roskilde.

Kampen startede en smule rodet uden de store chancer til nogen af holdene. Et kvarter inde i kampen fik FC Roskilde dog fodboldens største chance, da de blev tilkendt et straffespark. Det nappede Jonas Dakir dog i overbevisende stil, da han pillede Younes Bakiz forsøg fra 11 meter-pletten. Flot redning af målmandsreserven, der spillede en virkelig flot kamp.

Kort tid efter vendte det dog på en tallerken, da Randers FC kom foran. Det skete direkte på hjørnespark ved Saba Lobjanidze, der bankede bolden i kassen via fjerneste stolpe. 1-0 til Randers FC.

Resten af halvlegen bød ikke på de store mulighed. Den største Randers FC-chance tilfaldt en bandana-bærende Kasper Høgh, der dog sparkede bolden over mål. Høgh stødt tidligt i kampen hovedet sammen med FC Roskildes Kyle McLagan, der måtte udgå kort efter sammenstødet.

Anden halvleg startede med langskudsforsøg fra begge mandskaber. Det ene fra Alhaji Kamara, der fra 30-35 meter løftede bolden over FC Roskildes keeper Marco Priis, der var langt ude af sit mål. Desværre gik bolden også lige over mål.

Lidt efter var Tosin Kehinde tæt på at udbygge føringen, da han i feltet fik en tværpasning fra Saba Lobjanidze. Desværre for ham blev afslutningen lidt for svag, så FC Roskilde-keeperen fik reddet forsøget.

En endnu større chance fik Vito Hammershøy-Mistrati, da han blev spillet fri i feltets venstre side i det 56. minut, men Mistratis afslutning blev pillet af Marco Priis og reddet til hjørnespark. Det hjørnespark endte med en endnu større chance, da bolden faldt for Emil Riis’ fødder få meter fra målstregen. Han tordnede til bolden uden tøven, men måtte desværre se forsøget prelle af på den ene opstander og tilbage i spil.

Fem minutter senere var Alhaji Kamara igen på spil, da han på et højt indlæg, fra Kehinde på højrekanten, hårdt presset header bolden mod det lange hjørne. Desværre gik bolden forbi mål.

Stik imod kampens udvikling blev det dog til en FC Roskilde-udligning efter knap 70 minutters spil. Straffesparkssynderen fra første halvleg Younes Bakiz sparkede tørt bolden i kassen efter en FC Roskilde-omstilling, og så stod der altså pludselig 1-1. Det randrusianske forsvar virkede ikke til at være afstemt i situationen, og det udnyttede et velspillende FC Roskilde-mandskab så altså til at udligne.

FC Roskilde fortsatte ufortrødent med deres hurtige pasninger i omstillingsspillet, men heldigvis var Jonas Dakir i Randers FC-målet vågen og reddede i et par omgange Randers FC fra et pokal-exit. I den anden ende blev det Emil Riis, der fik sendte Randers FC-toget videre mod næste perron i Sydbank Pokalen. Et Saba Lobjanidze-raid op gennem banen endte med en tværpasning til Emil Riis, der fik sat benet på og sendt bolden i mål og dermed også Randers FC videre i pokalturneringen.

Startopstilling med ændringer undervejs:
Jonas Dakir – Johnny Thomsen, Tobias Damsgaard, Mathias Nielsen (46. Erik Marxen), Björn Kopplin – Tosin Kehinde, Vito Hammershøy-Mistrati, Simon Piesinger, Saba Lobjanidze – Kasper Høgh (46. Emil Riis), Alhaji Kamara (75. André Rømer)

Gule kort: Simon Piesinger, Vito Hammershøy-Mistrati, André Rømer (Randers FC), Robert Daugaard Larsen (FC Roskilde)

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Randers FC