Randers FC tager stensikker pokalskalp

Randers FC formåede at imødekomme favoritværdigheden i dagens pokalkamp mod FC Sydvest i Tønder. Kampen endte 1-4 i lyseblåt favør, hvilet dermed betyder videre avancement for kronjyderne. Der var både debutkamp og -mål til den nye mand, Bassala Sambou.

Tirsdag eftermiddag var Randers FC taget sydpå nær den dansk-tyske grænse – ikke for at hente øl og sodavand– men i stedet for at krydse klinger med 2. divisionsholdet, FC Sydvest, i Sydbank Pokalens 2. runde. Kampen fandt sted på sønderjydernes knoldede, men ikke desto mindre charmerende stadion i Tønder.

I startelleveren var der i vanlig pokalstil en række ændringer sammenlignet med den seneste 3F Superligakamp. Der var både fundet plads til Simon Graves og Jesper Lauridsen i forsvarskæden, mens Tobias Klysner, Issah Salou og Tosin Kehinde blev foretrukket på midtbanen.

I stil med favoritværdigheden tilfaldt kampens første chance de lyseblå kronjyder efter blot et par minutters spil. Tobias Klysner satte fart fra eget målfelt i en hurtig omstilling, der endte for fødderne af Tosin Kehinde. Han afsluttede med sit venstrespark og hev en god redning ud af hjemmeholdets keeper.

10 minutter efter stod der 0-1 på måltavlen til Randers FC. Vito Hammershøy-Mistrati lagde en fremragende bold i luften til Björn Kopplin, som fandt en fri Marvin Egho ved den bagerste stang. Den østrigske angriber kunne fra få meters afstand trampe bolden over stregen til en helt fortjent kronjysk føring.

Herefter stod Randers FC på det hele. Både spillet og chancerne var præget af randrusianske fødder, og flere gange var en udbyggende føring tættere på end en udligning.

Det var da også nærmest uundgåeligt, at kronjyderne kunne bringe sig foran 0-2. Issah Salou smed en bold i feltet, der først afrettede sig på Mathias Nielsens hoved, hvorefter den fandt det bagerste af nettet. Dermed en sjælden scoring til den stærkspillende krumtap.

Stik imod chancer formåede FC Sydvest at reducere kort før pausen. Et indadskruet hjørnespark fandt en sønderjyde ved bagerste stolpe, hvorfor Jonas Dakir i buret måtte lade sig passere. Umiddelbart efter fløjtede dagens dommer, Mads-Kristoffer Kristoffersen, til pause ved stillingen 1-2.

Fra anden halvlegs start fik den nye kronjyde i stalden, Bassala Sambou, sine første minutter i den lyseblå trøje. Han overtog rollen som frontangriber fra målscoreren til 0-1, Marvin Egho. Det nye islæt skulle blot bruge få minutter, før han kom til en afslutning. Desværre for ham og resten af holdet røg den i favnen på Sydvest-keeperen.

De etablerede Randers FC-spillere ville dog også være med. Først fik Mathias Greve en stor chance på en frispilning af Tosin Kehinde, hvilket resulterede i et hjørnespark. Her viste Jesper Lauridsen fin sparketeknik og skruede bolden direkte i netmaskerne. Således 1-3 til favoritterne fra Kronjylland.

1-4 blev det til gengæld ved førnævnte Bassala Sambou. Glimrende kombinationsspil af de to indskiftere, Oliver Bundgaard og Alhaji Kamara, endte hos den nye mand, der flot sparkede bolden i det korte hjørne. Flot mål af tyskeren, der dermed kom på måltavlen i sin debutkamp – uden overhovedet at have trænet med resten af truppen.

Hernæst tillod Randers FC at give hjemmeholdet mere plads, men uden at det rigtigt blev farligt for Jonas Dakir og resten af den randrusianske forsvarsmur. Dommeren kunne derfor fløjte til slutresultatet 1-4, hvilket betyder, at Randers FC går videre til Sydbank Pokalens 3. runde.

Næste kamp foregår i 3F Superliga-regi, da Randers FC skal på endnu en udebanetur. Destinationen er denne gang Farum Park, hvor kronjyderne skal forsøge at snuppe tre point mod FC Nordsjælland. Kampen finder sted mandag d. 19/10 kl. 19:00.

Kampfakta
FC Sydvest – Randers FC 1-4 (1-2)
0-1 Marvin Egho (13.)
0-2 Mathias Nielsen (31.)
1-2 Christian Degn (43.)
1-3 Jesper Lauridsen (54.)
1-4 Bassala Sambou (66.)

Startopstilling med ændringer undervejs:

Jonas Dakir – Björn Kopplin, Simon Graves, Mathias Nielsen (65. Oliver Bundgaard), Jesper Lauridsen – Tobias Klysner (72. Karl Leth), Vito Hammershøy-Mistrati, Issah Salou (58. Andre Rømer), Tosin Kehinde (58. Alhaji Kamara) – Mathias Greve, Marvin Egho (45. Bassala Sambou)

Skrevet af: Christian Bundgaard Larsen