Randers FC-stortalenter skriver fuldtidskontrakter

Til sommer bliver U17-spillerne Mads Enggård og Filip Bundgaard Kristensen en fast del af Randers FC’s 3F Superligatrup.

De træner allerede jævnligt med Randers FC’s 3F Superliga-trup, og Filip Bundgaard Kristensen har allerede fået debut for holdet i en alder af blot 16 år og 2 dage (den næstyngste debutant i 3F Superligaen nogensinde). Til sommer bliver både han og U17-holdkammeraten Mads Enggård en fast del af truppen, da de begge har skrevet under på 3-årige kontrakter med Randers FC.

– Det er to virkelig store talenter, som vi har sikret os aftaler med. De har præsteret virkelig godt på U17-ligaholdet, er begge udtaget til U17-landsholdet og gør det også godt i træningen med førsteholdet. Man glemmer nogle gange, at de kun er 16 år, når man ser dem med de voksne drenge på træningsbanen, og det siger en del om, hvor dygtige de er. Nu skal de fortsætte med at suge til sig og byde sig til, inden det hedder fodbold på højeste niveau næste år, siger sportslig og kommerciel direktør Søren Pedersen.

Filip Bundgaard Kristensen er født og opvokset i Randers og stammer fra moderklubben Hornbæk SF. Han går nu i fodsporene på storebror Oliver, der sidste år blev en del af 3F Superliga-truppen.

– Filip har været et stort talent lige siden han var helt lille og domineret kampene trods sin klejne statur, og han har da også tiltrukket interesse fra store klubber. Det er en spiller med x-factor, som er god til at finde mellemrum, sætte medspillerne op, men også selv være kampafgørende. Det talent skal vi fortsætte med at udvikle på, så han også kan gøre det på seniorniveau i fremtiden, siger Søren Pedersen.

– Det føles helt vanvittigt. At skrive under på en Superliga-kontrakt som 16-årig og komme op i truppen med alle stjernerne fra Randers. Det er fantastisk at komme på kontrakt i den klub, som jeg altid har fulgt og elsket. Jeg føler, at jeg har arbejdet virkelig hårdt for det, så det er en stor forløsning. Jeg fik en drengedrøm opfyldt ved at få debut, og nu handler det så om at komme ind i flere Superliga-kampe og spille mod de bedste i Danmark. Drømmen på længere sigt er at komme til udlandet, men lige nu handler det om at udvikle mig bedst muligt i Randers FC, siger Filip Bundgaard Kristensen.

Mads Enggård har fået den første del af sin fodboldopdragelse i Engesvang og siden FC Midtjylland, hvor han spillede frem til U15, inden han kom til Randers.

– Mads har udviklet sig rigtigt meget det seneste år og er helt sikkert en spiller, vi kommer til at se mere til i fremtiden. Udover at være teknisk stærk har han også en god spilforståelse og en stor motor til at løbe begge veje fra hans position på den centrale midtbane. Det er også blevet belønnet med en landsholdsudtagelse til U17-landsholdet, så han går en spændende fremtid i møde, siger Søren Pedersen.

– Det føles helt surrealistisk. Det er det største, der er sket for mig fodboldmæssigt, for det er jo det, jeg spiller fodbold for. Det er noget, jeg ikke turde drømme om, da jeg kom til klubben for et par år siden, men min tid her har simpelthen været fuldstændig fantastisk, og nu står vi så her. En drengedrøm er opfyldt, men nu handler det om at sætte nye mål. Næste mål bliver at få Superliga-debut, og nu har Filip fået sin, så det må være min tur næste gang, siger Mads Enggård med et smil på læben.

De to spillere går i øjeblikket i 10. klasse på Randers Realskole, en af Randers FC’s gode samarbejdspartnere. En uddannelse som de færdiggør, inden det fra sommeren 2021 hedder fodbold på fuldtid hos Randers FC.

Filip Bundgaard Kristensen
Født: 3. juli 2004
Position: Kantspiller / offensiv midtbane
Tidligere klubber: Hornbæk SF og Randers Freja
U-landskampe: 7 (U16-landskampe).
Udtaget til U17-landsholdet.
Personlig sponsor: Eplaza

Mads Enggård
Født: 20. januar 2004
Position: Central midtbane
Tidligere klubber: Engesvang Boldklub, FC Midtjylland og Randers Freja
Udtaget til U17-landsholdet.
Personlig sponsor: Scanditek

Skrevet af: Kristian Fredslund