Randers FC spreder vintervarme til hjemløse

Tirsdag eftermiddag havde Erik Marxen, Björn Kopplin, Jonas Kamper og Søren Pedersen favnene fuld af jakker og frakker, da de lagde vejen forbi Underværket. Her støttede Randers FC-repræsentanterne op om initiativet “Give & Take”, der har til formål at hjælpe hjemløse og andre socialt udsatte, som ikke har råd, med varmt overtøj i de kolde vintermåneder.

– Vi er nede med nogle jakker, vi har i overskud. Der er blevet samlet jakker sammen til hjemløse, så de også kan holde varmen i de kommende måneder, fortæller anfører Erik Marxen og fortsætter:
– Det er et helt fantastisk initiativ. Det er fedt, at der er nogle ildsjæle, som vil gå forrest og tage teten. Det kræver en ekstra indsats at organisere det hele. Det har jeg min dybeste respekt for, siger Marxen.

Det er Carina Dahl, erhvervskvinde og ejer af McDonald’s på Tørvebryggen, som står bag initiativet Give & Take. Fotograf Pernille Bering har også meldt sig på banen i forhold til at hjælpe med at indsamle og udlevere jakker til socialt udsatte.

– Det er fuldstændig vanvittigt. Det er kun dag nummer to, og jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange jakker der er, og hvor mange der kan nå at komme i den her uge. Så der bliver virkelig noget at hente, udtaler Pernille Bering fra Give & Take.

Fra den 20. januar til og med fredag den 24. januar kan man indlevere varmt overtøj hos Give & Take-medarbejderne i Underværket, hvor vinterfrakkerne bliver hængt op på gangbroen. I næste uge fra mandag den 27. januar til fredag den 31. januar kan hjemløse og andre, som ikke selv har råd til varmt overtøj, så afhente en jakke kvit og frit i Underværket.

– Vi håber selvfølgelig, at der kommer mange mennesker for at hente overtøj i næste uge. Hvis vi har noget i overskud, hvad det godt kunne tyde på, så kører vi det ud til nogle af værestederne, fordi der kan sidde nogen, som ikke er i stand til at komme herind, fortæller Pernille Bering.

Se også en video fra besøget her:

Skrevet af: Martin Albrechtsen
Foto: Pernille Bering