Randers FC-spillerne gør noget godt, når de gør noget dumt

Når Randers FC-spillerne fremover bliver “ofre” for en tunnel, så ryger der penge i bødekassen og videre til den humanitære organisation FANT.

De findes på alle fodboldhold. Bødekasserne. Fra serie 6 og helt til op til 3F Superligaen. Og på alle holdene er det de mest snarrådige og “kompromisløse”, som står for bødekassen.  I Randers FC er det André Rømer og Frederik Lauenborg, der er bødekasseformænd og fremadrettet er der en bestemt bøde, som de holder endnu mere øje med.

Bliver en af deres holdkammerater i denne sæson udsat for en tunnel til  træning, så skal de donere 10 kroner til bødekassen, som så går til den humanitære organisation FANT (Football for A New Tomorrow). FANT har startet et bødekassekoncept på boedekassen.dk, hvor alle hold kan melde sig til. Randers FC er med under fanerne og spillerne gør altså noget godt, når de gør noget dumt. Pengene går nemlig til FANT’s arbejde med idrætsforeninger i det fattige vestafrikanske land Sierra Leone.

– Vi havde andre bøder oppe at vende eksempelvis bøde for at tisse i badet. Men da vi har et pissoir derude, så ville den ikke give mening. Vi valgte i stedet tunneller til træning, da det er den helt store ydmygelse, og så går det samtidig til et godt formål, siger Frederik Lauenborg til fodboldpodcasten Fodboldministeriet, som også sætter navne på, hvilke holdkammerater, han tror kommer til at spæde mest til i bødekassen.

Du kan høre mere ved at klikke her

Du kan læse mere om bødekassekonceptet på boedekassen.dk og om FANT på fant.dk 

Randers FC har i forvejen et samarbejde FANT, der hvert år modtager aflagt trænings- og kamptøj fra klubben samt fra moder- og samarbejdsklubber.

 

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Jan Christensen, Getty Images