Randers FC-spillere kiggede forbi Fodboldlinjen

Fredag morgen indtog fire superligaspillere fra Randers FC banerne på Dronningborg Boldklubs anlæg. Her var de gæstetrænere til morgentræningen for 6. – 9. klasses eleverne fra Rismølleskolen og Østervangsskolen.

De så godt nok klatøjede ud Randers FC-spillerne Nicolai Poulsen, Mikkel Kallesøe, Jonas Bager og Simon Graves, da de fredag morgen kl. 6.30 stemplede ind på banerne i Dronningborg. Her skulle de deltage i træningen i træningen for 6.-9. klasseseleverne på Rismølleskolen og Østervangsskolen, som er en del af Fodboldlinjen, der er et særligt tilbud til folkeskolelever i Randers Kommune, som gerne vil dedikere sig til fodbold som en del af undervisningen.

– Fodboldlinjen er et fantastisk projekt, der er med til at gøre skolegangen og hverdagen bedre for mange unge mennesker her i Randers. Det vil vi gerne være med til at støtte op om. Og så betyder det samtidig meget for os, at vi har byen med som helhed. Vi er byens hold, og derfor vil vi også gerne bakke op om de unge spillere i bredde-fodbolden, fortæller Randers FC’s sportsdirektør Søren Pedersen, der selv var mødt op for at følge den tidlige træning.

Tidligere har Randers FC-spillerne Kasper Enghardt og Frederik Due været til morgentræning i Helsted, og det betyder meget, at Randers FC viser flaget og tager aktiv del i fodboldlinjen.

– Vi er utrolig glade for vores samarbejde med Randers FC. Det betyder rigtig meget for vores unge spillere, at de kan få indblik i, hvordan det er at spille fodbold på et professionelt plan. Superligaspillerne er rollemodeller for mange af vores elever, så det betyder meget for deres motivation, at de kan få lov at træne med dem,” fortæller John Witting, der leder fodboldlinjen.

Randers FC-spillerne var med til at deltage i de forskellige øvelser til morgentræningen, hvor de også fik dirigeret og givet gode råd fra sig. Efter træningen sidste fredag fik eleverne mulighed for at snakke med spillerne – og der blev derudover taget et gruppebillede af alle spillere

Fodboldlinjen er et samarbejde mellem Randers Kommune og Ungdomsskolen Randers. Med sine 250 6.-9. klasses elever fordelt på syv folkeskoler er fodboldlinjen landets største. Fodboldlinjen er netop blevet indstillet til Danskernes Idrætspris. En pris, der gives til det bedste projekt, aktivitet eller initiativ, der på inspirerende vis er med til at styrke, udvikle eller nytænke foreningsidrætten i Danmark 2018.

Skrevet af: Kristian Fredslund