Randers FC snydt for point i sent nederlag

VAR var i fokus mandag aften, hvor Randers FC kunne tage hjem til Kronjylland med et 1-0 nederlag mod FC Nordsjælland. Debutanten Bassala Sambou formåede ellers at prikke bolden i kassen, men dommerens fløjte forhindrede en randrusiansk scoring – på trods af at der hverken var offside eller frispark.

Mandag aften var Randers FC taget den lange tur på tværs af Danmark for at gæste FC Nordsjælland på Right to Dream Park i Farum i 3F Superligaens 5. runde. Inden kampen lå de to klubber side om side i landets bedste række på henholdsvis 7. og 8. pladsen med fire point hver, men grundet en bedre målscorer havde nordsjællænderne den foreløbige placeringsmæssige håneret.

Randers FC stillede op i en anderledes opstilling sammenlignet med de hidtidige runder, idet cheftræner Thomas Thomasberg og kompagni havde foretrukket en 3-5-2 formation, hvor Simon Graves var gledet ind i startelleveren fremfor Frederik Lauenborg. Derudover var Mikkel Kallesøe kommet sig over sin skade, hvorfor han ligeledes indgik i startopstillingen.

Den første store chance tilfaldt FC Nordsjælland efter små 20 minutters spil – og denne var en enorm én af slagsen. Hjemmeholdets Isaac Atanga stjal bolden på midten og rundede først Erik Marxen og dernæst Patrik Carlgren. Heldigvis for kronjyderne havde Simon Graves taget plads på stregen, således han kunne ekspedere bolden væk og dermed holde stillingen ved 0-0.

På trods af den store chance havde Randers FC ellers været ganske godt med og forsøgte at være den boldbesiddende aktør på kunstgræstæppet i Farum. Flere gange var randrusianerne lige ved og næsten – blandt andet i en situation hvor Vito Hammerhøy-Mistrati slog en fremragende bold i dybden til den altid fremstormende Mikkel Kallesøe, men desværre for udeholdet løb det ud i sandet.

Kort før pausen var nordsjællænderne igen på spil i det kronjyske felt. Først ved Kamal Deen Sulemana, som tvang en klasseredning ud af Patrik Carlgrens stærke højre lap helt nede ved den nærmeste stolpe og på det efterfølgende hjørnespark sparkede Kian Hansen snært forbi den ene stolpe. Nærmere kom ingen af holdene dog ikke, før kampens dommer Benjamin Willaume-Jantzen kunne fløjte til pause ved stillingen 0-0.

Anden halvleg startede som den første. Ingen af holdene kom frem til store muligheder på trods af, at hjemmeholdets hurtige spillere lurede på kanten af den kronjyske forsvarslinje. Hver gang det brændte på, formåede Randers FC’s forsvarstrio med Mathias Nielsen, Simon Graves og Erik Marxen dog at afværge situationerne med hovedet, med kroppen eller i form af glidende tacklinger.

I den anden ende havde den randrusianske offensiv det svært. Dette betød, at den nye angriber Bassala Sambou blev indskiftet i stedet for Marvin Egho til sin 3F Superligadebut. Det burde have givet pote efter 80. minutter, hvor Sambou kunne prikke bolden i mål efter at have snydt en offsidefælde. Desværre lød dommerens fløjte, men på de efterfølgende TV-billeder viste det sig, at fløjten skulle have forblevet tavs.

Dette gav store konsekvenser, for blot to minutter efter stod der 1-0 på måltavlen i FC Nordsjællands favør, idet Jonathan Amon på fremragende vis kunne sparke bolden over i det lange hjørne – uden chance for Patrik Carlgren i buret. Dermed en spand kold vand direkte i hovedet på de lyseblå, der ellers havde haft en jerngreb omkring hjemmeholdets spillere.

Desværre blev dette kampens resultat, hvorfor Randers FC dermed led et decideret uheldigt nederlag i Farum. På søndag venter SønderjyskE i en vigtig hjemmekamp, hvor der forhåbentlig kommer tre point på kontoen.

Kampfakta
FC Nordsjælland – Randers FC 1-0 (0-0)
1-0 Jonathan Amon (84.)

Startopstilling med ændringer undervejs:

Patrik Carlgren – Mathias Nielsen (87. Bjorn Kopplin), Simon Graves, Erik Marxen – Mikkel Kallesøe, Vito Hammershøy-Mistrati (77. Tosin Kehinde), André Rømer, Mathias Greve (87. Tobias Klysner), Jesper Lauridsen – Marvin Egho (67. Bassala Sambou), Alhaji Kamara

Skrevet af: Christian Bundgaard Larsen
Foto: FCN - RFC (19.10)