Randers FC skriver kontrakt med Jonas Dakir

Fra sæsonen 2017/18 vil der være tre målmænd i Randers FC’s førsteholdstrup. U19-målmand Jonas Dakir har nemlig skrevet under på en 1-årig kontrakt.

Knap en uge efter sin 20-års fødselsdag har U19-ligaholdets målmand Jonas Dakir skrevet under på en 1-årig kontrakt med Randers FC og er derfor en del af Alka Superliga-truppen i næste sæson.

– Jeg er vildt glad for tiltroen fra klubben og for at få muligheden for at fokusere endnu mere på fodbolden i Randers FC, hvor jeg føler, at jeg har været igennem en god udvikling de sidste par år. Nu er det virkelig alvor, og jeg glæder mig sindssygt meget til at blive en del af truppen og suge endnu mere til mig og bygge yderligere på, lyder det fra Dakir.

Selvom han er målmand på U19-holdet, så er Jonas Dakir slet ikke et ukendt navn for førsteholdstruppen. Han har nemlig trænet en del med i indeværende sæson, når det har passet ind i hans kalender, og blandt andet her har han altså gjort så godt et indtryk, at det nu er blevet til en kontrakt.

– Vi vil gerne være sikre på et optimalt træningsmiljø med tre dygtige målmænd. Efter at have trænet meget med førsteholdet i denne sæson har Dakir via sine præstationer til træning og i U19-kampene vist, at han har niveau til at indgå i truppen. Med tiden vil det være fantastisk, hvis han kan rykke længere op i målmandshierakiet, og det får han nu chancen for at bevise det næste år, fortæller chefscout Rasmus Bertelsen, der pt. også er træner for Dakir på U19-holdet.

Med Jonas Dakirs oprykning til førsteholdstruppen råder Randers FC over tre målmænd. 32-årige Hannes Halldórsson, 24-årige Frederik Due og altså 20-årige Jonas Dakir.

– Jeg synes, at det er en rigtig god konstellation med Hannes som den rutinerede, Due som ’the coming man’ og Dakir som den talentfulde. De skaber aldersmæssigt og udviklingsmæssigt en god rækkefølge og et godt hierarki. Jeg synes, Dakir er talentfuld og er derfor glad for, at han bliver en permanent del af truppen. Målmandspositionen er den eneste på holdet, hvor vi har ansat en specialist, så derfor skal vi også dyrke de talenter, der kommer igennem systemet på den position, lyder det fra cheftræner Ólafur Kristjánsson.

Jonas Dakir er pt. også tilknyttet talentsektoren som målmandstræner, hvor han er en dygtig sparringspartner for de unge keepere fra U15 og nedefter. Den rolle fortsætter han også med i den kommende sæson.

Fakta:
Jonas Dakir
Født: 18. april 1997
Fra Århus
Målmand på Randers Frejas U19-ligahold
Har gået på Randers Realskole og har færdiggjort HTX på Tradium
Kom fra FC Midtjylland som U16-spiller

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Randers FC