Randers FC rundede sæsonen af med sejr på gyseligt sønderjysk græstæppe

Det blev en grim kamp på et gyseligt græstæppe i Haderslev, men Randers FC-drengene fik kæmpet en 1-0-sejr hjem i årets sidste kamp.

Søndag eftermiddag tog Randers FC hul på årets sidste 3F Superligakamp, da kronjyderne gæstede SønderjyskE på Sydbank Park i Haderslev. Inden opgøret var Randers FC og SønderjyskE blot adskilt af to point, hvilket henviste de to mandskaber til henholdsvis femte- og fjerdepladsen i tabellen.

Lige fra begyndelsen blev kampen præget af en meget dårlig fodboldbane. Spillerne fra begge hold var tydeligt ikke komfortable i boldomgangen, da bolden pludselig kunne tage et opspring på den græs- og densitet-fattige bane.

Der skulle kun gå halvandet minut, før Randers FC for første gang var farlige. En hjørnesparks-nedfaldsbold endte hos Simon Graves, der bankede bolden på overliggeren via SønderjyskE-keeperens ene luf.

Efter et kvarters tid kunne SønderjyskE have bragt sig foran på en af deres specialiteter. En kontra blev sat i gang og endte hos en helt fri Julius Eskesen, der dog på klodset vis (og på grund af banens beskaffenhed) snublede og tordnede ind i Patrik Carlgren i stedet. Godt forsvarsarbejde af Sydbank Park.

Fem minutter senere fik Alhaji Kamara kombineret sig igennem i SønderjyskE-feltet og faldt til jorden efter nærkontakt med en SønderjyskE-spiller. For det modtog Kamara et gult kort for film, hvilket lignede en hård dom. Det var forståeligt, at der ikke var straffespark, men at vores sierraleonske topscorer fik en advarsel for film, var ikke okay set med Randers-briller. Det kort betød, at Kamara blev udskiftet i pausen, da trænerteamet ikke turde fortsætte med ham af frygt for en udvisning.

Det blev dog hjemmeholdet, der blev ramt af en udvisning til deres topscorer. Før pausefløjtet fik Alhaji Kamara tilkæmpet sig et frispark tæt på mål. Erik Marxen sparkede, men Haji Wright satte armen op og blokerede bolden i muren. Således kom SønderjyskE’s topscorer i dommerens sorte bog for anden gang (det første gule kort fik han for at gå i vejen for en igangsætning), hvilket dermed betød et tidligt bad for amerikaneren. På det efterfølgende frispark røg bolden også i muren, hvorfor dommeren kunne fløjte en nulløsning til pause.

Efter pausen stod der Randers FC på meget, men spillet blev tit tilfældigt på grund af banen. Derfor var det meget lange bolde og duelspil. Randers FC havde de største chancer med en god hovedstødschance til Vito Hammershøy-Mistrati og et ekvilibristisk saksesparksforsøg fra Jesper Lauridsen som højdepunkterne.

Det var lige indtil, at det blev til 1-0 til Randers FC efter 71 minutters spil. Tobias Klysner fandt Mathias Greve uden for feltet. Han trykkede af og sendte den ind bag Lawrence Thomas i SønderjyskE’s mål. Bolden strejfede måske Bassala Sambous hæl, men vi giver den i første omgang til Greve.

Sambou, der var kommet ind fra anden halvlegs start, blev skiftet ud efter blot en halv time på banen. Ligesom med Alhaji Kamara var det for at undgå et tidligt bad, at også han blev ofret på det taktiske alter.

Sejren blev kriget hjem efter mange dueller, og dermed lukker vi sæsonen af med syv sejre i træk heraf fem i 3F Superligaen. En tangering af vores sejrsstime-rekord i 3F Superligaen.

Dermed runder vi 2020 af på imponerende vis, hvor vi især på udebane har høstet mange point.

Kampfakta

SønderjyskE – Randers FC 0-1 (0-0)

0-1 Mathias Greve (71.)

Startopstilling med ændringer undervejs

Patrik Carlgren – Björn Kopplin, Simon Graves, Erik Marxen, Jesper Lauridsen – Vito Hammershøy-Mistrati (90. Frederik Lauenborg), André Rømer, Mathias Nielsen (61. Tobias Klysner), Mathias Greve – Marvin Egho, Alhaji Kamara (45. Bassala Sambou  (75. Simon Piesinger)).

Kampens spiller: Mathias Greve (valgt af fansene via Randers FC-app’en)

Skrevet af: Christian Bundgaard Larsen
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images