Randers FC og Ólafur Kristjánsson stopper samarbejdet

Efter gensidig aftale har Randers FC og cheftræner Ólafur Kristjánsson ophævet samarbejdet med omgående virkning.

Sæsonen er ikke gået som håbet for Randers FC i Alka Superligaen, hvor man i øjeblikket ligger på sidstepladsen med 7 point efter 11 kampe. Det har naturligvis ført til samtaler, om hvad der skal gøres i klubben for at vende udviklingen, og man er i dem kommet frem til, at samarbejdet mellem Randers FC og cheftræner Ólafur Kristjánsson ophører fra dags dato.

– Ólafur og jeg har især i de seneste 3-4 uger haft flere samtaler om, hvad vi kunne gøre for få ændret tingenes tilstand i klubben. For det gør ondt at se os der, hvor vi er. Ólafur har vist mig en åbenhed, tillid og ikke mindst ærlighed, der er beundringsværdig og vinder min dybeste respekt. Han er en utroligt dygtig træner, og han er virkelig vellidt i hele organisationen. Der er en kæmperespekt for den måde, han har ageret på i en meget svær tid, men nogle gange så lykkedes det bare ikke, selvom mange ting gøres rigtigt, siger administrerende direktør Michael Gravgaard og fortsætter:

– Baseret på den åbenhed imellem os er vi enige om, at det bedste for klubben er, at han stopper som cheftræner. Jeg er rigtig ked af at klubben, Ólafur og jeg ikke er lykkedes bedre i denne sæson, og nu er det min opgave at finde en, som sammen med resten af det sportslige team kan tage over og få os væk fra bunden af Alka Superligaen.

Ólafur Kristjánsson kom til Randers FC sidste sommer og skabte flotte resultater i efteråret, hvorefter holdet løb ind i en pointmæssige tørke. Sæsonen sluttede dog af med en kamp om europæisk fodbold mod FC Midtjylland, som man dog tabte. I den ”nye” sæson har der været flere gode præstationer, men pointhøsten har ikke været god.

– Vi har ikke haft en tilfredsstillende sæsonstart, og derfor har vi selvfølgelig talt om, hvad der skal til for at lave om på tingene. I forlængelse af de samtaler er vi blevet enige om, at det her nok er den bedste løsning. Jeg er nået til et punkt, hvor jeg ikke længere føler, jeg kan levere det, jeg forventer af mig selv. Jeg har prøvet mange værktøjer de seneste uger, men må erkende, at det ikke har virket tilstrækkeligt, og derfor er det bedst, at der kommer nye kræfter til. Det er selverkendelse, og til enhver tid vil jeg gøre det, jeg mener er bedst for klubben og for mig selv, og det er også derfor jeg sammen med Michael har truffet det her valg. Derfor skilles vores veje nu, men jeg ønsker alle i og omkring klubben alt det bedste. Randers FC skal ikke ligge sidst i Alka Superligaen, siger Ólafur Kristjánsson.

Skrevet af: Kristian Fredslund
Foto: Getty